İşgal rejimi, UNRWA ile bağlarını kopardığını resmen Birleşmiş Milletler'e bildirdi
İşgalci siyonist rejimin dışişleri bakanlığı, UNRWA ile 1967 yılında imzalanan ve Gazze ve Batı Şeria'daki yardım operasyonlarını düzenleyen anlaşmanın iptal edildiğini Birleşmiş Milletler'e resmen bildirdi.
İşgalin Birleşmiş Milletler temsilcisi UNRWA ile bağlarını kesme kararını bildirdi ve işgalci rejimin "insani örgütlerle çalışmaya devam ettiğini, ancak terörizme hizmet eden örgütlerle çalışmadığını" ileri sürerek UNRWA'yı terörizme suçladı.
UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamadad geçerli bir alternatifin yokluğunda ajansın dağıtılmasının Filistinli çocukları eğitimden mahrum bırakacağını söyledi.
Lazzarini, ajansın yasaklanması veya alternatifler bulunması yerine, esas olarak savaşın sona erdirilmesine odaklanılması gerektiğini ekledi.
28 Ekim'de siyonist parlamentosu Knesset, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) işgal altındaki Filistin topraklarında faaliyetlerini yasaklayan yasayı onayladı.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) de yaptığı açıklamada işgalin Gazze'deki Filistinli mültecilere yönelik ana cankurtaran halatını kapatmaya yönelik mevzuatının tam olarak uygulanması halinde "ölümcül" olacağını söylemişti.
UNICEF, "Gazze'deki 2,2 milyon insanın acilen ihtiyaç duyduğu acil yardımı sağlamak için UNRWA vazgeçilmezdir. Gazze'deki çocuklar modern tarihin en kötü insani krizlerinden biriyle karşı karşıyayken, bu kararın tam olarak uygulanması ölümcül olacaktır." açıklamasını yapmıştı.
Açıklamada, UNRWA'nın, Filistinli mültecilere hizmet sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından yetkilendirilen tek kuruluş olduğu vurgulanarak, "UNRWA, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Gazze ve Batı Şeria'da 18 binden fazla çalışanıyla bir dizi sosyal hizmet yürütüyor. Filistinli mültecilere eğitim ve diğer temel hizmetleri sağlıyor ve başka hiçbir BM kurumu bu sorumluluğun yerini alamaz." denilmişti.