İşgal rejimi, Şeyh Raid Salah’ı hedef almaya devam ediyor

Siyonist rejim, aylardır tek kişilik hücrede baskı altında tuttuğu Şeyh Salah’ı dünyaya geldiği Ummu’l-Fahm şehrinden 250 km uzaklıktaki Raymond Hapishanesi'ne nakletti.

İşgal rejimi, Şeyh Raid Salah’ı hedef almaya devam ediyor

1948'de işgal edilmiş bölgedeki İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah’ı savunan Filistinli avukatlar, Siyonist İsrail Cezaevleri İdaresi’nin (ŞABAS-IPS), Şeyh Salah’ı, dünyaya geldiği Ummu’l-Fahm şehrinden 250 km uzaklıktaki Raymond Hapishanesi'ne nakletmesini şiddetle kınadı.

Avukatlar tarafından yapılan ortak açıklamada, Şeyh Raid Salah’ın, hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden işgal güçleri tarafından Bi’rus-Seba' bölgesinde yer alan Ohli Keydar Hapishanesi’nden Raymond Hapishanesi'ne nakledilmesinin şaşırtıcı ve kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Avukatlar, söz konusu girişimle İşgalci İsrail makamlarının, Şeyh Salah’ı susturmayı ve kendisi için yapılacak herhangi bir dayanışma eylemini önlemeyi amaçladığına dikkat çekerken, bunu Şeyh Salah’ı hedef alma ve iradesini kırmanın yanı sıra temel haklarının açık bir ihlali ve hukukun kötü bir şekilde kullanılması olarak gördüklerini belirtti.

İşgalci İsrail makamlarının Şeyh Salah'a karşı aldığı tüm keyfi tedbirleri kınadıklarını ve reddettiklerini ifade eden avukatlar, esirin güvenliği, sağlığı ve yaşamından İşgalci İsrail rejiminin sorumlu olduğunu kaydetti.

Siyonist İsrail makamları, Şeyh Salah’ın, İşgalci İsrail'in güvenliğini tehlikeye attığı, etkin bir şahsiyet olduğu ve diğer tutukluları etkilediği gibi bahanelerle Filistinli lider hakkındaki keyfi tutuklama uygulamasını sürdürüyor.

Bu arada dünyanın farklı yerlerinden binlerce sosyal medya kullanıcısı, işgalci İsrail’in aylardır tek kişilik hücrelerde tuttuğu 1948 Toprakları İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah’a destek verdi.

1958 yılında Ummu'l-Fahm'da doğan Şeyh Salah, evli ve 8 çocuk babasıdır. İlk olarak 1981’de daha sonra 2003, 2010, 2011'de, bir yıl sonra İngiltere'de, 2016 ve 2017’de tutuklandı. Ayrıca Mayıs 2010'da İşgalci İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Gazze filosundaki Mavi Marmara gemisinde bulunan aktivistler arasında yer aldı.

Palinfo