Siyonist rejim, 200 bin Yahudi'yi getirmek için Ukrayna krizinden faydalanıyor

İşgalci İsrail Ukrayna’dan haftada yaklaşık 5 bin Yahudi’yi Tel Aviv'e getirme hazırlıkları yapıyor.

Siyonist rejim, 200 bin Yahudi'yi getirmek için Ukrayna krizinden faydalanıyor

Ukrayna Yahudilerinden ilk kafilenin İşgalci İsrail’e varışı üzerine siyonist rejim hükümeti Ukrayna'dan en az 200 bin (tam bir veri mevcut değil, 250 bin Yahudi’den bahsedenler de oluyor) Yahudi’nin ülkeye getirilmesi yönündeki ‘acil durum planını’ tamamlama çabalarını yoğunlaştırdı. Hükümet bu konuda Yahudi Ajansı, ordu, Tel Aviv'deki Ulusal Güvenlik Konseyi, iç cephe ve ilgili diğer birimlerle işbirliği içerisinde bulunuyor. Bu kapsamda Geri Dönüş Kanunu mucibince Tel Aviv'e geri dönme hakkına sahip, savaşın gibi acil durumlarda İşgalci İsrail’e göç etmeyi kabul eden binlerce Yahudi’nin ülkeye geri getirilmesi planlanıyor.

Ukrayna Yahudilerinin toplu göç etmesini sağlamak için yıllarca uğraşan İşgalci İsrail, şimdi ise Ukrayna’daki krizden yararlanıyor. Dün açıklanan acil durum planına göre 87 Yahudi Ukrayna’dan İşgalci İsrail’e ulaştı. Diğer yandan bu kadar çok Yahudi’nin savaş patlak vermeden ülkeye getirilmesi olasılığı üzerine duruluyor. Bu konuda siyonist rejimdeki veriler, her biri en az 5 bin Yahudi’den oluşan birkaç grubun siyonist rejime getirildiğine işaret ediyor.

Siyonist Rejimin Göç ve Entegrasyon Bakanı Pnina Tamano-Shata, acil durum tartışmaları sırasında Ukrayna Yahudilerini ülkeye getirme planı kurma girişiminde bulundu.

Öncelikle çok sayıda göçmenin barındırılması için otellere davetiyeler gönderen Göç ve Entegrasyon Bakanı, göçmenlerin Lod şehrindeki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’nda karşılanmaları, kimlik kartlarının teslimatı, toplama merkezleri veya otellerde ağırlanmaları ve bu kişilere refakat edilmesi konusunda talimatlar verdi.