İşgal güçleri Filistin’de bir camiyi yıktı

Siyonist rejim güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde inşaat halindeki bir cami ve su kuyusunu yıktı.

Filistin halkını ve İslami değerleri hedef almayı sürdüren İsrail işgal güçleri, bu sabah bir camiyi yıkıp bir sağlık kurumuna da el koydu.

Koruma ve Direniş Komitesi Koordinatörü Fuad el-Amur, işgal güçlerinin, bu sabah (27 Ocak Çarşamba) yıkım araçları eşliğinde el-Halil kentine bağlı Mesafir Yatta bölgesinde Ummu Kıssa Camisi'ne saldırıp yıktığını belirtti.

Siyonist işgal güçlerinin 17 Ocak tarihinde Ummu Kıssa bölgesindeki cami ve okulun yıkılması için tebligat gönderdiği öğrenildi.

Diğer yandan işgal güçleri, Mesafir Yatta bölgesindeki er-Rekiz köyünde Filistinli Muhammed Ebu Aram’a ait kalaydan yapılmış bir sağlık kurumuna el koydu.

Söz konusu bu olaylar, işgal güçlerinin, Mesafir Yatta halkı ile Koruma ve Direniş Komitesi tarafından kurulan dayanışma çadırını ele geçirme girişiminde başarılı olamamasının ardından gerçekleşti.

Bölgeyi kontrolü altına almak isteyen işgal askerleriyle bölge halkının karşı karşıya gelmesi sonucu çatışmalar meydana geldi. Çıkan çatışmalarda işgal askerleri bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

İşgal altındaki Filistin topraklarına yerleştirilen Yahudi yerleşimciler ve işgal güçleri buldukları her fırsatta topraklarını terk etmeleri için Mesafir Yatta sakinlerine saldırıyor, ev ve araçlarını kundaklıyor, bahçelerini telef ediyor veya hayvanlarına zarar veriyorlar.

Palinfo