İşgalciler Mescid-i Aksa’ya girişlere 'yaş sınırı' getirdi

Terör şebekesi siyonistler, Mescid-i Aksa'da cuma namazları için Filistinli erkeklere yaş sınırı getirdi.

İşgalciler Mescid-i Aksa’ya girişlere 'yaş sınırı' getirdi

İşgal ordusunun Filistin Topraklarındaki sözde Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT) sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Siyonist Savunma Bakanı Benny Gantz, Siyonist Ordusu Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi ve diğerlerinin katıldığı toplantıda, Filistinlilerin Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da ibadet edebilmesine ilişkin şartlar belirlendi.

İşgal altındaki Filistinli kadınlar, 12 yaş altı çocuklar ve 50 yaş üstü Filistinli erkeklerin Mescid-i Aksa'da cuma günleri ibadet etmek için izin olmaksızın gelebileceği belirtildi.

40-50 yaş arası Filistinli erkeklerin ise Mescid-i Aksa'ya ibadet etmeye gelebilmek için özel izin alması şartı getirildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler, siyonist çetenin inşa ettiği güvenlik duvarının ötesindeki işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa gibi kutsal mekanlara gitmek ve akrabalarını ziyaret etmek için özel izne ihtiyaç duyuyor. İşgal altındaki Batı Şeria'dan çıkmak için Filistinlilerin, güvenlik duvarı boyunca yer alan 23 kontrol noktasından birini kullanması gerekiyor.