İran: Siyonistlerin cinayetlerine karşı dünya toplumunun sessizliği esef verici

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ''Dünya toplumunun ve insan haklarından dem vuranların Siyonistlerin Gazze'deki cinayetlerine karşı sessizliğe bürünmesi, esef vericidir'' dedi.

İran: Siyonistlerin cinayetlerine karşı dünya toplumunun sessizliği esef verici

Twitter hesabından siyonist rejiminin Gazze'deki son günlerde işlediği cinayetlerle ilgili açıklama yapan Kenani, ''Bütün bunlar apartheid İsrail rejiminin Gazze saldırısında kullandığı hedef bankasının örnekleridir. Dünya toplumunun ve insan haklarından dem vuranların Siyonistlerin Gazze'deki cinayetlerine karşı sessizliğe bürünmesi, esef vericidir'' ifadesini kullandı.

Kenani, ''İlginç olan şu ki ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in kendini savunma hakkına 'tam destek' verdiklerini vurgulamıştır'' diye belirtti.

Kenani açıklamasının devamında, 'Gazze doğusundaki Şucaiye mahallesinde yaşayan 5 yaşındaki Ala Kuddum adlı kız çocuğu, apartheid İsrail rejiminin Gazze'ye karşı saldırılarında şehit edilen çocuklardan sadece biri. Maalesef insan haklarından dem vuran yalancılar, işgalci bir rejimin işgal altındaki bir halka karşı her gün işlediği cinayetlerine 'meşru müdafaa hakkı' adı ile destek vermektedir'' diye ekledi.

GAZZE'YE SALIDIRI

Siyonist işgal çetesi, 5 Ağustos'ta abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik başlattı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, siyonist çetenin saldırıları sonucu şimdiye kadar 32 kişi şehid edilirken, yaralanan Filistinlilerin sayısının 275'e yükseldiği bilgisi paylaşıldı.

Saldırılar karşısında direniş hareketleride Gazze Şeridi'nden, Tel Aviv ve siyonist  rejimin orta kesimlerindeki şehirlere yönelik yüzlerce roket fırlattı.