ABD'nin sivilleride katlettiği operasyonun istihbaratını Irak sağlamış!

Irak Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, "DAİŞ lideri Ebu İbrahim el Haşimi el-Kureyşi'nin öldürülmesine yol açan bilgileri ABD'ye biz verdik" dedi.

ABD'nin sivilleride katlettiği operasyonun istihbaratını Irak sağlamış!

Irak Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, 6'sı çocuk ve 4'ü kadın en az 13 sivilinde katledildiği ABD operasyonu sonrası, yetkililerin IŞİD lideri El-Kureyşi'nin öldürüldüğünü belirtilmesinin ardından yazılı bir açıklamada bulundu.

Resul, yazılı açıklamasında, "El-Kureyşi lakaplı Emir Muhammed Said adındaki teröristin öldürme operasyonu, Irak Ulusal İstihbarat Teşkilatının uluslararası koalisyona yerini ve öldürülmesine yol açan doğru bilgileri sağlamasının ardından gerçekleştirildi" ifadelerine yer verdi.

Dün yapılan operasyonda, ABD'li yetkililer her ne kadar saldırıların silahlı gruplara yapıldığını açıklasa da bölgeden paylaşılan görüntüler yine kadın ve çocukların hedef alındığı gösterdi.

Sivil Savunma ekipleri, saldırıya ilişkin yaptıkları açıklamada, Amerikan güçlerinin gece yarısından hemen sonra düzenlediği hava operasyonunun ardından meydana gelen bombalı saldırı ve çatışmalarda 6'sı çocuk ve 4'ü kadın en az 13 kişinin katledildiğini duyurmuştu.