Irak, Konya'da düzenlenecek turnuvadan çekildi

Türkiye ve Irak arasındaki Zaho gerilimi devam ediyor. Irak Ulusal Olimpiyat Komitesi, Duhok ilindeki turistik bölgenin bombalanmasına itiraz olarak Konya'da düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları'nı boykot edeceklerini duyurdu. Irak ve Kürdistan hükümetleri saldırının TSK tarafından yapıldığını belirtiyor.

Irak, Konya'da düzenlenecek turnuvadan çekildi

Türkiye ve Irak arasındaki Zaho gerilimi devam ediyor. 

Irak Ulusal Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan açıklamada, acil toplantı yapılarak Konya'da düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları'nı boykot etme kararı alındığı belirtildi.

İslami Dayanışma Oyunları 9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek.

Irak Ulusal Olimpiyat Komitesi tarafıdan yapılan açıklamanın devamında, boykot kararının Zaho kentinde Irak halkına yönelik kanlı saldırıya itiraz olarak ve Irak halkının duruşu ile uygun şekilde Irak Parlamentosu'nun tavsiyesi uyularak alındığı ifade dildi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Dohuk Vilayeti'nde sivillerin toplandığı piknik alanına yönelik düzenlenen saldırıda 9 sivil hayatını kaybetmiş, 29 kişi de yaralanmıştı.

Türkiye tarafı bunun bir terör eylemi olduğunu belirtirken, Kürdistanlı yetkililer saldırının Türkiye tarafından yapıldığını ve  şiddetli bir şekilde kınadıklarını belirterek “Bölgemiz, Türkiye ve PKK’nin çatışması ile sıklıkla şiddetin içine çekiliyor. Bu, bir an önce sona ermelidir” açıklamasında bulunmuştu.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Bakanlar Kurulu'nun açıklamasında da “Zaho bağımsız idaresine bağlı Derkar nahiyesinin Perex tatil köyüne Türkiye tarafından yapılan ve çok sayıda vatandaşın şehit olmasına ve yaralanmasına yol açan top saldırısını şiddetle kınıyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.