Irak Başbakanı, Prens Selman ile bir araya geldi

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.

Irak Başbakanı, Prens Selman ile bir araya geldi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, dün akşam saatlerinde Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile bir araya geldi. Görüşmede bölgesel gelişmeler ve iki ülke arasındaki ilişkiler masaya yatırıldı.

Suudi Arabistan'ın istikrarına büyük bir önem verdiğini ifade eden Abdulmehdi, komşu ülke Arabistan ile dayanışma içerisinde olduklarını dile getirdi.

Toplantıya, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, Suudi Arabistan Devlet Bakanı Prens Dr. Mansur bin Muteb bin Abdulaziz, Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayef bin Abdulaziz, Suudi Arabistan Ticaret ve Kalkınma Bakanı Macid el- Kasbi ve Suudi Arabistan Ekonomi ve Planlama Bakanı Muhammed el- Tuveyciri katıldı.

Irak tarafından ise toplantıya, Petrol Bakanı Samir el-Gadban, Başbakanlık Ofisi Direktörü Direktörü Muhammed el-Haşim, Ulusal İstihbarat Servisi Şefi Mustafa el-Kazemi ve Irak'ın Suudi Arabistan Başkonsolosu Ahmed Zuhair katıldı.

Ajanslar