Afganistan'da Taliban ve DEAŞ arasında çatışma

Afganistan’ın bir çok vilayetinde Afgan kuvvetleri ve Taliban militanları arasındaki çatışmalar devam ediyor. Aynı şekilde Taliban ve DEAŞ arasında da çatışmalar yaşanırken, ülkenin doğusunda en az 18 kişi öldü.

Afganistan'da Taliban ve DEAŞ arasında çatışma

Afganistan ordusu, Taliban ve DEAŞ- Horasan örgütü unsurları arasında ülkenin doğusundaki Nangarhar Vilayeti’nde çatışmaların yaşandığını ve 18 silahlının öldüğünü açıkladı.

Alman Haber Ajansı’na DPA'ya göre, Afgan ordusuna bağlı 201. Seylab Kolordusu, geçen pazartesi günü patlak veren çatışmalarda Taliban’a mensup en az 12, DEAŞ- Horasan örgütüne mensup en az 6 silahlının öldüğünü belirtti. Kolordu, çatışmaların Hogyani bölgesinin farklı alanlarında yaşandığını söylerken, Taliban da dahil hükümet karşıtı gruplar konuya dair açıklamada bulunmadı.

Afganistan’ın farklı vilayetleri de hükümet güçleri ve Taliban arasında kanlı çatışmalara tanık oldu. Afganistan’da yayın yapan Pajhwok Haber Ajansı’nın Kabil’deki Savunma Bakanlığı kaynaklarından aktardığına göre, Gazne ve Faryab vilayetlerinde düzenlenen kara ve hava operasyonlarında 31 Taliban mensubu öldü, 28 kişi de yaralandı.

Hama Press Haber Ajansı’nın 201. Seylab Kolordusu’ndan aktardığına göre ise Taliban, Nangarhar Vilayeti’nin Şirzad kasabasında geçen cuma günü saldırı düzenledi. Saldırılar, onlarca hükümet askerinin ölmesine neden oldu. (DPA)