İmran Han: İslam dünyası adaletsizliğe karşı sesini yükseltemiyor

Pakistan Başbakanı İmran Han, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) birleşik bir cephe halinde hareket etmesini aksi halde dünya genelinde Müslümanlara yönelik tacizlerin süreceğini belirterek, "1,5 milyarız ancak açık adaletsizliğe karşı sesimizi yükseltemiyoruz” dedi.

İmran Han: İslam dünyası adaletsizliğe karşı sesini yükseltemiyor

Başkent İslamabad'da İİT 48. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nın açılış oturumunda konuşan Pakistan Başbakanı İmran Han, Batılı ülkelerin İslam İşbirliği Teşkilatı'nı (İİT) ciddiye almadığını ifade ederek, teşkilat bünyesindeki ülkelerin kendi aralarında bölündüğünü ve Batılıların bunu bildiğini söyledi.

İİT'nin birleşik bir cephe halinde hareket etmesini, aksi halde dünya genelinde Müslümanlara yönelik tacizlerin süreceğini dile getiren Han, "Müslümanların teröristlerle eşleştirildiğine" işaret ederek, İslam dünyasının Müslümanların bu imajına karşı koyamadığını belirtti.

Filistin ve Keşmir meselelerinde İslam dünyasının başarısız olduğuna dikkati çeken Han, “1,5 milyarız ancak açık adaletsizliğe karşı sesimizi yükseltemiyoruz.” dedi.

İslami değerlerin hiç olmadığı kadar tehlike altında olduğuna işaret eden Han, sosyal medya üzerinden gelen ahlâki çöküntü tehlikesine işaret etti ve nesillerin korunması için neler yapılabileceğine dair kafa yorulması gerektiğini söyledi.

Afganistan konusuna da değinen Han, hiçbir ülkenin 40 yıllık çatışmada Afganistan kadar sıkıntı yaşamadığını belirtti.

Afganistan’ın şu an yaptırımlar ve tanınmama tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Han, Afganistan'da herhangi bir çatışmanın yaşanmadığını dikkati çekerek, “İstikrarlı bir Afganistan, uluslararası terörü durdurmak için tek yol” ifadelerini kullandı.