İHO EBRAR'dan Afrika'da yardım seferberliği

Merkezi Hollanda'da bulunan İnsani Yardım Kuruluşu İHO EBRAR, Afrika'nın Uganda ülkesinde ihtiyaç sahipleri için Ramazan yardım faaliyetlerine başladı.

İHO EBRAR'dan Afrika'da yardım seferberliği

Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da birçok bölge ve ülkede yardım çalışmaları gerçekleştiren IHO-EBRAR, Ramazan'ın başında Afrika ülkelerine yardım çalışmalarına başladı.

Afrika'nın Somali, Benin, Kamerun, Mali, Çad, Togo gibi birçok ülkesinde temsilciler aracılığıyla yardımlarını sürdüren İHO EBRAR, düzenlediği program kapsamında Uganda'da yardım çalışmalarına başladı.

Yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren İHO EBRAR Derneği Başkanı Doktor Abdurrahman Alpsoy, ülkenin birçok bölgesinde kurban kesimi, gıda dağıtımı, su kuyusu ve cami açılışları, sağlık taraması, sünnet ve iftar programı düzenleyeceklerini belirtti.

Alpsoy, "Afrika'nın birçok ülkesinde hayırseverlerimizin desteğiyle yardım çalışmalarımız sürüyor. Bugün de Uganda'da bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için bir çalışma başlattık. Ekibimizle birlikte ülkeye geldik. İnşallah ülkenin birçok bölgesinde kurban kesimlerimiz olacak. İftar ve sünnet programları, cami ve su kuyusu açılışlarımız olacak. Sağlık taraması yapacağız." dedi.

İLKHA