İdilib'de 29 Türkiye askeri yaşamını yitirdi

Hatay Valisi Doğan, TSK unsurlarının İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından hava saldırısına uğradığını açıkladı. Vali saldırıda 29 Türkiye askerinin hayatını kaybettiğini ve 36 askerinde yaralandığını açıkladı.

İdilib'de 29 Türkiye askeri yaşamını yitirdi

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib’deki Türkiye Silahlı Kuvvetleri unsurlarına rejim güçlerinde saldırı düzenlendiğini, saldırıda 29 Türkiye askerinin hayatını kaybettiğini ve 36 askerinde yaralandığını açıkladı. Vali Doğan, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Yaralıların kan ihtiyacı bulunmadığını da belirten Vali Doğan, askerlerin tedavilerine başlandığını da duyurdu. Hatay Valisi Doğan ilaveten, hastanelerin çevresinde yığılma yaşanmaması için çağrı da yaptı.

Reuters'ın haberine göre, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise İdlib'deki hava saldırılarında en az 34 Türkiye askerinin hayatını kaybettiğini öne sürdü. Gözlemevi'nin direktörü Rami Abdulrahman, dpa'ya yaptığı açıklamada, Türkiye askerlerinin bulunduğu konvoyun, Suriye jetleri ve topçuları tarafından Serakib kasabası yakınlarında vurulduğunu söyledi.

İspanyol haber ajansı EFE de en az 30 Türkiye askerinin yaşamını yitirdiğini iddia etti. Ajans, haberini Türkiye Silahlı Kuvvetleri'ne yakın kaynaklara dayandırdı.

ABD NATO Büyükelçisi: Geçmişin ve geleceğin müttefikiyiz 

Yaşanan gelişmeler üzerine ABD'nin NATO nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kay Bailey Hutchison, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kimi güvenilir dost olarak görmesi gerektiğine ilişkin bir açıklama yaptı. 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan umarım bizim geçmişlerinin ve geleceklerinin müttefiki olduğumuzu görecektir" ifadesini kullanan Hutchison, "Rusya'nın ne olduğunu ve şu anda ne yaptığını görüyorlar" şekline konuştu. 

ABD NATO Büyükelçisi ayrıca Washington'ın, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemlerinden vazgeçmesi gerektiği yönündeki çağrılarını da bir kez daha tekrar etti.

DW