Husilerden Necran Havaalanı'na İHA saldırısı

Husiler, Suudi Arabistan’ın Necran kentindeki havaalanında yer alan bir silah deposunu insansız hava aracı (İHA) ile hedef aldı.

Husilerden Necran Havaalanı'na İHA saldırısı

Husilere bağlı El-Mesire kanalında yer alan habere göre, Husiler Necran Havaalanı'nda yer alan silah deposuna bir insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenledi. Saldırıdan sonra havaalanında yangın çıktı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon ise, Husilerin Necran kentinde sivillerin kullandığı bir bölgeyi patlayıcı yüklü İHA ile hedef aldığını doğruladı.

Öte yandan Husilerin Sözcüsü Albay Yahya Seri sosyal medyadan yaptığı açıklamada, koalisyonun Mekke'yi hedef aldıkları iddiasıyla ilgili, "Suudi rejimi Mekke'yi hedef aldığımızı ilk kez iddia etmedi" ifadelerini kullandı.

Seri, Suudi Arabistan'ın bu yöndeki açıklamalarını, "Mekke’nin Müslümanların kalplerindeki dini konumunu istismar ederek Yemen halkına karşı işlenen suçların üzerini örtmeyi hedefleyen iddialar" olarak nitelendirdi.

Husiler tehdit etmişti

Yemen'deki İran destekli Husiler dün Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve bu ülkelerin Yemen'deki askeri karargahları ile önemli tesislerinden oluşan 299 noktaya saldırmakla tehdit etmişti.

Reuters