HÜDA PAR teşkilatlarından İslam düşmanı Macron'a tepki

​HÜDA PAR, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u İslam'a ve Müslümanlara yönelik başlattığı yeni uygulamaları protesto etmek amacıyla İstanbul'dan, Hatay'a, Mardin'den, Siirt'e birçok il ve ilçe teşkilatlarında basın açıklaması ve protesto düzenledi

HÜDA PAR teşkilatlarından İslam düşmanı Macron'a tepki

İstanbul

Eşin: Fransa, söz konusu Müslümanlar olunca İslam karşıtı yasalar çıkarıyor

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, son dönemlerde İslam ve Müslümanlara karşı düşünce özgürlüğünü aşan aleni ve topyekün bir düşmanlığın başladığını söyledi.

"Burada Fransa'yı, Avrupa halkını değil İslama düşman olan, İslam'la hesaplaşmak isteyen yönetimleri ve Macron'u lanetliyoruz"

Eşin: Fransa, söz konusu Müslümanlar olunca İslam karşıtı yasalar çıkarıyorMüslümanlara ve İslam'a karşı takınılan tavrın tarihten gelen bir hesaplaşma olduğunu belirten Eşin, "Öncelikli olarak Avrupa şu ana kadar Müslümanlara karşı kendilerini medeni, düşüncelere karşı son derece özgür, her inanca eşit mesafede olduklarını ifade ediyorlardı. Laiklik adı altında tüm dinlere mesafeli olduklarını ve kesinlikle devletin halkın inancına karışmayacağını tüm dünyaya iftihar ile ifade ediyorlardı. Ancak son dönemde gördük ki, bu sadece sözden ibarettir. Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca her şeyi bir kenara bırakarak özel olarak terörle mücadele yasaları çıkarılmaktadır. Şu anda Fransa'da hemen hemen her gün bir cami, Müslümanlara ait bir lokal, dernek, okul kapatılmaktadır. Bu, sözde terörle mücadele adı altında yapılmaktadır. Sokaklarda, okullarda, çarşı ve pazarlarda Müslümanların örtüsü olan burka ve peçe yasaklanmaktadır. Devlet okullarında ise başörtü yasaktır. Bu Müslümanlar açısından, uygar ve medeni dünya açısından kabul edilebilecek bir durum değildir. Biz, burada Fransa'yı, Avrupa halkını değil İslam'a düşman olan, İslam'la hesaplaşmak isteyen yönetimleri ve Macron'u lanetliyoruz." dedi.

Ankara

HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir: Avrupa hiçbir zaman İslam dostu olamaz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam'a yönelik hadsiz ifadelerini kınamak üzere HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı, Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklaması HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir'in, yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

HÜDA PAR Ankara'da Macron'un İslam'a yönelik hakaretlerine tepki gösterdi

Demir, "Geldiğimiz süreç itibarıyla Müslümanlar bu dönemde ancak acılar üzerine bir araya gelmektedir. Bu da bizim en fazla üzüntüsünü duyduğumuz hususlardan bir tanesidir. Fransa şahsında Avrupa ve Avrupa ülkeleri İslam’a büyük bir savaş açmışlardır. Bu tür olaylar aslında İslam ümmetinin durumunu ortaya koyan birer aynadır çünkü biz bu olaylar üzerinden kendi dağınıklığımızı, parçalanmışlığımızı ve zayıflığımızı okuyabiliyoruz. İslam’a hakaret etmek haşa İslam dinini sorunların temeli olarak görmek, Peygamber Efendimize hakaret etmek, İslam’ın en kutsi değerlerini hiçe saymak kadar büyük bir olay var mıdır ki bugün İslam ümmeti hiçbir şekilde bu konuda tepki ortaya koyamamaktadır. Böyle ciddi olaylar için dahi bir araya gelememektedir. Bu bizim durumumuzu gösteren net bir aynadır. Çözüm bulmamız gereken husus budur. Avrupa, Amerika, Emperyalizm, küresel güçler her zaman bizim düşmanımız olmuştur. Her zaman düşmanımız olarak kalmaya devam edecektir." dedi.

Elazığ

İslam’a ve Müslümanlara yapılan saldırılar Elazığ'da lanetlendi
 

Basın açıklamasının metnini okuyan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Avrupa’nın Müslümanlara karşı uyguladığı ayrımcılıkların fiziki saldırılara ve aleni düşmanlığa dönüştüğünü belirtti.İslam’a ve Müslümanlara yapılan saldırılar Elazığ'da lanetlendi

Kavaklı, "Sözde özgürlükleri ile övünen Fransa, bu düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çekmektedir. Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca, bütün özgürlükçü ilkelerini helvadan birer puta dönüştüren Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa’nın Toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür. Fransa’nın hem insanlığa hem de İslam’a karşı sicili bozuktur.  Son iki asırda başta Cezayir olmak üzere Afrika’nın birçok ülkesinde İslam topraklarını işgal ve talan etmiş, yüzbinlerce Müslümanı katlederek soykırım uygulamıştır. Afrika’da Müslümanlara karşı uygulamış olduğu tekniklerin bir benzerini kendi ülkesindeki Müslümanlara karşı uygulamaya çalışmaktadır. Misyonerlik ve ifsat faaliyetleriyle dinlerinden koparamadığı Müslümanlara ‘terör ve aşırılıkla mücadele’ adı altında her türlü baskı ve ayrımcılığı yapmakta, Charlie Hebdo gibi İslam düşmanı basın ve medyayı himaye ederek onları cesaretlendirmektedir." dedi.

Malatya

Malatya’dan İslam düşmanlığı yapan Macron’a tepki

Kılınan Cuma namazının ardından Coronavirus tedbirleri alınarak Yeni Cami arkasındaki Soykan Meydanında düzenlenen basın açıklamasında, Malatyalılar Fransa ve Macron’un İslam düşmanlığı telin etti.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, İslam ülkelerini ve liderlerini İslam düşmanlığı yapan sömürgeci Fransa’ya ortak tepki vermeye davet etti.

Malatya’dan İslam düşmanlığı yapan Macron’a tepki

"Macron, İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür"

Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemelerin, fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığa dönüştüğüne dikkat çeken Dönmezer, "Sözde demokrasisi ve özgürlükleri ile övünen Fransa, bu düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çekmektedir. Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa’nın toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür." dedi.

Adana

Macron’un İslam düşmanlığına bir tepki de Adana’dan geldi

HÜDA PAR Adana İl yönetiminde bulunan Veysi Sonkaya tarafından  Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılmasının ardından HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir,selamlama konuşması yaptı.

Basın açıklamasını HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı adına Hüseyin Ayaydın yaptı.

Macron’un İslam düşmanlığına bir tepki de Adana’dan geldi

Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemelerin fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığı dönüştüğünü aktaran Ayaydın, Fransa’nın düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çektiğini ifade etti.

Fransa’nın sözde demokrasisi ve özgürlükleri ile övünen bir ülke olduğunu ancak söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca, bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüştürdüklerini kaydeden Ayaydın, "Fransa’nın Toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel  Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür." dedi.

Ağrı

İslam'a dil uzatan Macron'a Ağrı'dan tepki

Ağrı Valiiği tarafından alınan yürüyüş ve basın açıklaması yasağı nedeni ile HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını İl Başkanı Şaban Gökhan okudu.

İslam'a dil uzatan Macron'a Ağrı'dan tepki

Gökhan açıklamasında, Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemelerin, fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığa dönüştüğünü belirtti.

"İlkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa..."

Açıklamasina, "Sözde demokrasisi ve özgürlükleri ile övünen Fransa, bu düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çekmektedir." sözleri ile başlayan Gökhan, "Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca, bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa’nın toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel  Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür." dedi.

Kayseri

HÜDA PAR Kayseri İl Başkanlığından Fransa'ya tepki

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın açıklamasını HÜDA PAR Kayseri İl Başkanı Mehmet Çalhan okudu.

HÜDA PAR Kayseri İl Başkanlığından Fransa'ya tepki

Çalhan, "Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemeler, fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığı dönüşmüş durumdadır. Sözde demokrasi ve özgürlükleri ile övünen Fransa, bu düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çekmektedir. Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca, bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa'nın Toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam'a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür." dedi.

Midyat

Midyat’tan İslam düşmanı Macron’a sert tepki

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği basın açıklamasıyla Macron’a sert tepki gösterildi. Hazreti Nebi Camii avlusunda yapılan basın açıklamasını İlçe Başkanı İsa Altunkaynak okudu.

Midyat’tan İslam düşmanı Macron’a sert tepki

Söz konusu İslam olunca helvadan putları olan demokrasinin rafa kaldırıldığını ifade eden Altunkaynak, "Avrupa'da İslam'a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemeler, fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığı dönüşmüş durumdadır. Sözde demokrasisi ve özgürlükleri ile övünen Fransa, bu düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çekmektedir. Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca, bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa’nın Toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür." dedi

Şırnak 

HÜDA PAR Şırnak İl Teşkilatı’ndan Avrupa ve Fransa'daki İslam düşmanlığına tepki

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığı, yaptığı basın açıklamasıyla Avrupa ve Fransa'daki İslam düşmanlığını kınadı. İl binasında yapılan basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Yalçın, Fransa’nın başta Cezayir olmak üzere Afrika’nın birçok ülkesinde İslam topraklarını işgal ve talan ettiğini, yüzbinlerce Müslümanı katlederek soykırım uyguladığı belirtti.

HÜDA PAR Şırnak İl Teşkilatı’ndan Avrupa ve Fransa'daki İslam düşmanlığına tepki

Macron'un uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretin aleni bir savaşa dönüştüğünü ifade eden Yalçın, “Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemeler, fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığa dönüşmüş durumdadır. Sözde demokrasisi ve özgürlükleri ile övünen Fransa, bu düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çekmektedir. Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca, bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları, haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa’nın toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel  Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da, Avrupa ve Fransa'daki İslam düşmanlığı lanetlendi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, Cuma namazından sonra Balıklıgöl Dergah Camii'nde düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla Avrupa ve Fransa'daki İslam düşmanlığını kınadı.

Fransa'nın başta Cezayir olmak üzere Afrika’nın birçok ülkesinde İslam topraklarını işgal ve talan ettiğini, yüzbinlerce Müslümanı katlederek soykırım uyguladığı belirtilen açıklamada, Müslümanların yapılan zulümleri unutmadığına dikkat çekildi.

Şanlıurfa'da, Avrupa ve Fransa'daki İslam düşmanlığı lanetlendi

Basın açıklamasını HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Avukat İbrahim Bayram okudu.

"Macron'un İslam’a karşı olan kin ve nefreti  aleni bir savaşa dönüştü"

Macron'un,  açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretin aleni bir savaşa dönüştüğünü ifade eden Bayram, "Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemeler, fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığa dönüşmüş durumdadır. Sözde demokrasisi ve özgürlükleri ile övünen Fransa, bu düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çekmektedir. Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca, bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları, haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa’nın toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel  Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür." şeklinde konuştu.

Gaziantep

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam düşmanlığına tepki

Alaybey Camii'nde kılınan cuma namazının ardından Coronavirus tedbirleri alınarak Balıklı Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında, Fransa’nın ve Macron’un İslam düşmanlığı tel’in edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam düşmanlığına tepki

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, İslam ülkelerini ve liderlerini İslam düşmanlığı yapan sömürgeci Fransa’ya ortak tepki vermeye davet etti.

“Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür”

Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemelerin, fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığa dönüştüğüne dikkat çeken Göçer, “Sözde demokrasisi ve özgürlükleri ile övünen Fransa, bu düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çekmektedir. Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa’nın toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür.” dedi.

Siirt

Macron'un İslam düşmanlığı Siirt'te telin edildi

Avrup’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemeler, fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığa dönüştüğünü ifade eden Tekin, sözde demokrasisi ve özgürlükleri ile övünen Fransa'nın, bu düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çektiğine dikkat çekti.

Macron'un İslam düşmanlığı Siirt'te telin edildi

Tekin, "Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca, bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa’nın Toy, cahil ve kaprisli Fransa’nın hem insanlığa hem de İslam’a karşı sicili çok bozuktur.  Son iki asırda başta Cezayir olmak üzere Afrika’nın birçok ülkesinde İslam topraklarını işgal ve talan etmiş, yüzbinlerce Müslümanı katlederek soykırım uygulamıştır." dedi.

Nusaybin

HÜDA PAR Nusaybin İlçe Teşkilatı İslam düşmanı Fransa’yı tel’in etti

HÜDA PAR Nusaybin İlçe Teşkilatı, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslam’a yönelik düşmanca açıklamalarını kınamak ve Avrupa’daki Müslümanlara destek vermek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında ilçe yönetimi de hazır bulundu.

HÜDA PAR Nusaybin İlçe Teşkilatı İslam düşmanı Fransa’yı tel’in etti

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Nusaybin İlçe Başkanı Halil Talayhan, Fransa’nın öncülüğünde Avrupa ülkelerinde İslam ve Müslümanlara topyekûn bir savaş açıldığını söyledi.

Avrupa ülkelerinde Müslümanlara mal edilmeye çalışılan şaibeli saldırıların, İslam’ı Batı’da yok etme projesinin bir parçası olduğuna işaret eden Talayhan, izzet ve irade sahibi İslam ülkelerinin, Fransa’nın bu İslam düşmanlığına karşı mutlaka harekete geçip, dünya genelinde Müslümanların hak ve hukukunu koruyacak bir mekanizmanın mutlaka kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Adıyaman

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığı'ndan Macron'un açıklamalarına tepki

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, Fransa’nın Toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel  Macron'un açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürdüğü belirtildi.

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığı'ndan Macron'un açıklamalarına tepki

"Fransa’nın hem insanlığa hem de İslam’a karşı sicili çok bozuktur"

Fransa'nın İslam düşmanlığının yeni olmadığına değinen Yetiş, "Avrupa'da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemeler, fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığı dönüşmüş durumdadır. Sözde demokrasisi ve özgürlükleri ile övünen Fransa, bu düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çekmektedir. Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca, bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa’nın Toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel  Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür. Fransa’nın hem insanlığa hem de İslam’a karşı sicili çok bozuktur.  Son iki asırda başta Cezayir olmak üzere Afrika’nın birçok ülkesinde İslam topraklarını işgal ve talan etmiş, yüzbinlerce Müslümanı katlederek soykırım uygulamıştır. Şu andaki refah ve zenginliğini halen sömürmekte olduğu İslam topraklarına borçludur. Müslümanlar bunların hiç birini unutmuş değildir. Fransa halen bunların hesabını vermemiştir.  Aynı şekilde önceden sömürgesi olan Benin, Burkina Faso, Gine, Fildişi Sahili, Mali, Nijer, Senegal, Togo, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Kongo, Ekvator Ginesi ve Gabon gibi Afrika ülkeleri Fransa'ya hala sömürge vergisi ödeyen ülkelerdir." dedi.

Hatay

Fransa’nın İslam düşmanlığına bir tepkide Hatay’dan geldi

İl Başkanı Aydın Çelik’in yaptığı basın açıklamasında, Fransa’nın ve Macron’un İslam düşmanlığı telin edildi.

Fransa’nın İslam düşmanlığına bir tepkide Hatay’dan geldi

Avrupa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemelerin fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığı dönüştüğünü aktaran Çelik, Fransa’nın düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çektiğini ifade etti.

Fransa’nın, Afrika’da Müslümanlara karşı uygulamış olduğu tekniklerin bir benzerini kendi ülkesindeki Müslümanlara karşı uygulamaya çalıştığını belirten Çelik, "Her türlü misyonerlik ve ifsat faaliyetleriyle dinlerinden koparamadığı Müslümanlara ‘terör ve aşırılıkla mücadele’ adı altında her türlü baskı ve ayrımcılığı yapmakta, Charlie Hebdo gibi İslam düşmanı basın ve medyayı himaye ederek onları cesaretlendirmektedir.  2015 yılında Paris’te Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıların ardından çıkarılan OHAL ve Terörle Mücadele Yasası, İslam’a ve Müslümanlara karşı devlet eliyle bir cadı avına dönüştürüldü. Okullarda başörtü, çarşı ve pazarda ‘burka ve peçe’ yasaklandı. Müslümanların cami, dernek, lokal ve okul gibi kurumların kapatılmasını adli makamların elinden alarak valilerin keyfi kararlarına bırakıldı." ifadelerini kullandı.

Çanakkale

İslam düşmanı Macron Çanakkale'de protesto edildi

Her fırsatta İslam'a ve Müslümanlara yönelik kin ve nefretini dışa vuran Macron, Fransa'da öldürülen bir öğretmeni bahane ederek “radikal İslam” ve “terör” tanımlaması altında Fransa’daki Müslümanlara potansiyel suçlu muamelesi yapmaya başladı. İslami radikalleşme ve terörle mücadelenin yoğunlaştırılacağı, İslami kurum ve kişileri hedef alan operasyonların sertleşeceği mesajını veren Macron, İslam dünyasından ciddi tepki çekti.

İslam düşmanı Macron Çanakkale'de protesto edildi

"Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür"

HÜDA PAR Çanakkale İl Başkanlığı binasında düzenlenen ve İl Başkanı Abdulbaki Yeşilmen tarafından okunan basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklama ve uygulamalarıyla İslam'a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürdüğüne dikkat çekildi.

Yeşilmen, "Avrup’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık ve engellemeler, fiziki saldırılara ve aleni bir düşmanlığı dönüşmüş durumdadır. Sözde demokrasisi ve özgürlükleri ile övünen Fransa, bu düşmanlık ve ötekileştirme furyasının başını çekmektedir. Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca, bütün özgürlükçü ilkeleri helvadan birer puta dönüşen Fransa, kendi vatandaşı Müslümanları haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa’nın toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, açıklama ve uygulamalarıyla İslam'a karşı olan kin ve nefretini artık aleni bir savaşa dönüştürmüştür." dedi.

İLKHA