HÜDA PAR, Diyarbakır caddelerine "Anadilimi Seçiyorum" pankartları astı

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, şehrin çeşitli noktalarına astığı "Anadilimi Seçiyorum" pankartlarıyla dikkat çeken bir kampanyaya imza atarak, ailelere çocuklarının anadil derslerini seçmeleri çağrısında bulundu.

HÜDA PAR, Diyarbakır caddelerine "Anadilimi Seçiyorum" pankartları astı

Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı 2024-2025 eğitim-öğretim yılında orta dereceli okullarda (5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi kapsamında, Kurmanci ve Zazakî, seçmeli dersler arasında yer alıyor. Okullarda en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli ders okutulabilecek.

30 Aralık'ta başlayan ve 12 Şubat'a kadar devam edecek olan Kurmanci ve Zazakî seçmeli ders için başvuruların yapılması için farkındalık oluşturan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, anadilin korunması, yaşatılması ve genç nesillere aktarılması için toplumsal farkındalık oluşturmak için çocukların Kurmancî ve Zazakî derslerini seçmelerine yönelik çalışmalar yaptı.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen kampanya kapsamında, şehrin farklı bölgelerine asılan pankartlarda, "Anadilimi Seçiyorum" ifadesiyle birlikte seçmeli derslerin önemine vurgu yapılarak anadilin kültürel zenginliklerin ve kimliklerin önemli bir parçası olduğu belirtildi.

Parti yetkilileri, "Anadilimi Seçiyorum" kampanyasıyla birlikte öğrencilere ve velilere, çeşitli dillerin ve kültürlerin öğrenilmesine yönelik seçmeli derslerin önemini anlatmayı hedeflediklerini ifade ettiler. Seçmeli derslerde anadilin seçilmesine önem veren HÜDA PAR, her mecrada açıklamalarda bulunarak vatandaşların seçmeli derslere yoğunluk vermesi gerektiğini vurguladı.

İLKHA