Hollanda vatandaşı Albert ve Rus vatandaşı Elana Müslüman oldu

Hollanda vatandaşı Cornelis Albert (75), Nevşehir Ürgüp İlçe Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Rus vatandaşı Elana Ergin ise, İstanbul Beykoz İlçe Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Hollanda vatandaşı Albert ve Rus vatandaşı Elana Müslüman oldu

17 yıldır Türkiye'de yaşayan Hollanda vatandaşı Cornelis Albert, Türkiye’yi ve halkını çok sevdiğini dile getirdi. Türkiye’deki Müslümanların yaşantısından etkilendiğini ve Müslüman olmaya karar verdiğini belirten Albert, Ürgüp İlçe Müftülüğüne başvurdu. 75 yaşındaki Hıristiyan Albert için Ürgüp İlçe Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde, İslam dininin temel esasları hakkında özet bilgiler veren İlçe Müftüsü İsmail Karadavut, "Siz, Kelime-i Şehadet getirip İslam dinini hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Artık dinimizin bir ferdi ve din kardeşimizsiniz. Bugünden sonra hayatınıza yepyeni bir sayfa açmış oldunuz. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin." ifadesini kullandı.

Ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Albert, "Atilla" ismini aldı. Tören sonrası çok mutlu olduğunu belirten Atilla, Müslüman olmayı gönülden istediğini, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi.

Rus vatandaşı Elana, İSTANBUL'DA MÜSLÜMAN OLDU

Müslüman olmak istediğini belirterek Beykoz İlçe Müftülüğüne başvuran Rus vatandaşı Elana Ergin için "İhtida Merasimi" düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde İlçe Müftüsü Ali Efe, Elana’ya İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarına dair temel bilgiler verdi.

Müftü Efe'nin yaptığı duanın ardından merasim, Elana'nın Kelime-i Şehadet getirmesi ile devam etti. Elana'yı tebrik eden Müftü Efe, "İhtida Belgesi" ile birlikte Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından İslam dinine dair İngilizce kitaplar hediye etti.