Dr. Zahir Elbek: Kudüs ümmetin davasıdır

​Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, Kudüs'ün Müslümanlar için çok önemli ve mukaddes bir yer olduğunu, aynı zamanda ümmetin davası olduğunu söyledi.

Dr. Zahir Elbek: Kudüs ümmetin davasıdır

Kudüs ve Tarihimiz Derneği (KUTAD) Ankara Şube Başkanı Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahir Elbek, Dünya Kudüs Haftası nedeniyle İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada Kudüs'ün önemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Kudüs'ün önemli ve mukaddes bir şehir olduğunu belirten Elbek, "Kudüs içinde Mescid-i Aksa var. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi, ikinci mescid ve üçüncü harem. Müslümanlar için çok önemli ve mukaddes bir yerdir. Sadece Filistinler için değil bütün Müslümanlar için önemli bir yer. Çünkü Mescid-i Aksa Filistinlilere ait değil, bütün Müslümanlara aittir. Bu yüzden çok önemli. Kudüs'ü önceden Ömer Bin Hattab, Selahaddin Eyyubi ve Yavuz Sultan Selim fethetti. Niye bu zatların yanı sıra diğer mücahitler Kudüs'ü fethetmeye çalıştı? Çünkü Kudüs Müslümanlar için çok önemli, mukaddes bir yer ve aynı zamanda ümmetin davasıdır." dedi.

"Kudüs'ü kurtarmak için çalışmalıyız"

Müslümanların Kudüs için yaptıklarının güzel ancak yetersiz olduğunu söyleyen Elbek, "Türkiye devleti ve halkı Kudüs için çok iyi çalışıyor. Ne yazık ki farklı ülkelerde öyle çalışmalar yok. İnşallah Allah'ın izniyle bu çalışmalar artarak devam edecek. Ama bunlar yeterli mi? Yetersiz çünkü Kudüs için ne kadar çalışsak yetersiz olur. Çok fazla çalışmamız lazım. Her gün, her saatte ve her dakikada Kudüs'ü kurtarmak için çalışmalıyız. O yüzden kesinlikle bütün çalışmalardan memnunuz ve teşekkür ediyoruz. Bütün Müslümanlar ve STK'lardan daha fazla çalışma bekliyoruz." ifadelerini kullandı.  

"Bazı Müslüman devletler işgalcilerle normalleşme yaptı ama halk yapmadı"

Elbek, konuşmasının devamında şunları aktardı:

Halk ve devlet arasında fark var. Halkın imkanları devlete göre daha az. Halk Kudüs için bazen çalışıyor. Halkın birçok etkinlikleri oluyor. Çoğu halk işgalcilerle normalleşme yapmadı. Bazı Müslüman devletler işgalcilerle normalleşme yaptı ama halk yapmadı; Mısır, Türkiye ve Ürdün gibi. Halk inşallah daha çok çalışacak, halkı desteklemeli. Bazı ülkeler şunu diyor biz normalleşme için davet ediyoruz. Biz diyoruz ki israilden hiçbir hayır gelmez. Madem normalleşme varsa bu normalleşme Filistin halkı ve Kudüs için istifade etsinler. Nasıl istifade edilir bilmiyorum ama istifade etsinler. Normalleşme yapmayan diğer ülkeler hiç normalleşme yapmasın çünkü dediğim gibi israilden hiç hayır gelmez.

"İşgalci israil sürekli Filistin'de katliam yapıyor"

Elbek, "Ne yazık ki hem ABD hem de diğer Batı ülkeleri hep işgalci israilin arkasında duruyor. İşgalci israil sürekli katliam yapıyor. İşgalci israil Mescid-i Aksa altında yüzlerce tünel kazdı. Bu tüneller sebebiyle Mescid-i Aksa Allah muhafaza yıkılacak. Tutuklamalar, katliam ve sürekli orada çatışmalar var, bu zulümdür. Amerika, Batı ülkeleri demokrasi hakkında sürekli konuşuyorlar. Katliam var demokrasi yok Kudüs'te. Aslında bunlar hak hukuku getirmek istemiyorlar. Sadece işgalcileri destekliyor. Kudüs'ün sükunetin olmaması için çalışıyorlar."

"Gençler her konuda Kudüs'e destek olmalı"

Kudüs davası için gençlerin çok önemli ve etkili olduğunun altını çizen Elbek, "Gençler Kudüs için çok şey yapabilir. Öncelikle dua çok önemli. Her namazda her secdede her yerde dua etmeli. Buradaki faaliyetler her zaman olur. Dünya Kudüs Haftası olacak. Bu faaliyetler iyice iştirak etmeli, katılmalı ve destek vermeli. Bunlar çok önemli konular. Gençler. Kudüslülerin arkasında durmalı ve desteklemelidir. Bu çok iyi gelir hem vicdan hem de Kudüslüler kendilerini yalnız hissetmezler. Bu da manevi olarak çok önemli. Gençler, diğer halklar ve herkesin Kudüs'e maddi olarak destek vermesi lazım çünkü Kudüs abluka altında ve hiç kimse desteklemiyor. Maddi destek yaşamak için ve devam etmek için çok önemli bir konu." şeklinde konuştu.

"Kudüs'ü fethetmek kesinlikle mümkün"

Kudüs'ün fethinin kesinlikle olacağını söyleyen Elbek, "Ömer Bin Hattab, Selahaddin Eyyubi ve Yavuz Sultan Selim bunlar Kudüs'ü fethetmeden önce çok çalıştılar. Öncelikle imani konularda kendilerini geliştirdiler. Farz ve sünnetlere dikkat ettiler. Sadece kendileri değil bütün halk aynı şekildeydi. Bütün halk bu konuda dertli ve gayretli oldu. Ondan sonra Kudüs'ü fethettiler. Fethetmek için çok çalışmamız lazım. Fethetmek mümkün mü? Kesinlikle mümkün. İnşallah fetih çok yaklaşıyor çünkü Filistin'deki insanlar ve mücahitler hala direniyor ve mücadele ediyorlar. Ne kadar şehit, yaralı, abluka sebebiyle fakir olsalar ve esir olsalar da vazgeçmek yok. Kurtuluş için bunlar çok önemli. Müslümanlar ne kadar destekliyorlarsa fetih yaklaşıyor. Ne kadar çalışırsak kurtuluş o kadar yakın olur. Fetih kesinlikle geliyor." dedi. (İLKHA)