Yetimler Vakfı'ndan "Dünya Yetimler Günü" mesajı

Yetimlere yönelik yardım faaliyetini yürüten Diyarbakır Yetimler Vakfı, Ramazan ayının 15'inci gününün "Dünya Yetimler Günü" münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Yetimler Vakfı'ndan "Dünya Yetimler Günü" mesajı

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2013 yılında, yetimlere sahip çıkılması konusunun dünya gündeminden düşmemesi için her yıl Ramazan ayının 15'inci gününün "Dünya Yetimler Günü" olarak anılması kararı alınmıştı.

Ramazan Ayının 15'inci günü münasebetiyle Yetimler Vakfı tarafından "Dünya Yetimler Günü"ne ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamayı Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bozkır okudu.

Ramazan ayının 15'inci gününün Dünya Yetimler Günü olarak kutlandığını anımsatan Bozkır, "Dünya coğrafyasında sayısı yüz milyonları aşan ve maalesef her geçen gün yaşanan zulüm, katliam ve afetlerle sayıları daha da artan yetimlerin arasına, kendi çocuklarımız da dâhil her çocuğun her an eklenebileceğini unutmamak gerekiyor. Bugün üzülerek gördüğümüz yetimler tablosuna, yarın bizim çocuklarımız da dâhil olabilir ve bugünkü yetimlerin mahrumiyetini yarın bizim çocuklarımız da yaşayabilir. Bu gerçeği unutmama, yetimlere sahip çıkma, onları koruma, kollama ve destekleme anlayışına sahip olabilmek amacıyla tüm dünyada Ramazan ayının 15'inci gününün "Dünya Yetimler Günü" olarak idrak edilmektedir. Amaç, yılda bir kez de olsa yetimlerin sahip olduğu hüzün dolu tabloları dile getirmek ve böylece bir yetim hassasiyeti oluşturmaktır. Elbette ki bu hassasiyeti bugünle sınırlandırmadık değildir, bugünde oluşan hassasiyetle yıl boyu yetimleri gözetmek ve destek olmaktır." şeklinde konuştu.

"Yılda bir kez de olsa yetimlerin sahip olduğu hüzün dolu tabloları dile getirmek ve böylece bir yetim hassasiyeti oluşturmaktır"

Yıllar önce ilk adımlarını attıklarını hatırlatan Bozkır, "Yetimler Vakfı olarak bu hassasiyetle yıllar önce ilk adımı attık, hamdolsun her geçen yıl çalışma alanlarımızı genişlettirdik. Sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da faaliyet ve desteklerimiz sürerken, yaşadığımız deprem felaketinde olduğu gibi her türlü afet ve acil durumlarda da hızla hareket ederek mağdur ve mahrumlara özellikle de yetimlere desteklerimizi sunuyor ve yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Elbette ki bu yük oldukça ağır bir yük ve tüm kardeşlerimizin bir şekilde elini taşın altına koyması icab etmektedir. Bu yük yerde kalırsa ümmet olarak bunun vebali sırtımıza yüklenecektir. Ahiret boyutu şüphesiz olacaktır ama dünyadaki rahatımızın da bozulacağını unutmayalım. Bu nedenle yetimlerin hamisi olarak hem dünya huzuruna kavuşmak hem de kutlu Nebi'ye komşu olabilmek için tüm halkımızı yetim kardeşlerimize olabildiğince destek olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bozkır, konuşmasına son olarak şu şekilde devam etti:

Her Ramazan ayında ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksaya saldıran siyonist çeteler, bu Ramazan ayında da aynı alçaklığı sergileyerek mescide ve Müslümanlara vahşice saldırdılar. Bu alçakça saldırıları lanetliyor, ümmete emanet olarak bırakılan Mescid-i Aksaya da sahip çıkmanın ümmetin sorumluluğunda olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Ramazan'ın 15'inci gününün Dünya Yetimler Gününün başta Filistin olmak üzere tüm dünya yetimleri için hayırlı kapıların açılmasına vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz." (İLKHA)