Hizbullah'ın misillemesinin ardından İşgalci İsrail Lübnan'a saldırdı

Hizbullah güçlerinin sınırda İşgalci İsrail'e ait zırhlı aracı vurmasının ardından işgal ordusu Lübnan'ın güneydoğusundaki Kafarşuba bölgesine saldırdı.

Hizbullah'ın misillemesinin ardından İşgalci İsrail Lübnan'a saldırdı

İşgalci İsrail ordusunun sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Az önce Cebel Rus (Güney Lübnan) bölgesinde bir güvenlik olayı meydana gelmiştir.” ifadesini kullandı.

Olayın araştırıldığını belirten Adraee, ordunun bölgede yaşayan İsrail vatandaşlarına evlerinde kalma, gerekmedikçe araç kullanımından kaçınma talimatı verdiğini ve açık alanlardaki her tür tarımsal faaliyet ile turistik gezileri yasakladığını kaydetti.

Adraee, olaya ilişkin ayrıntı vermezken İşgalci İsrail basınında yer alan haberlerde, Hizbullah güçlerinin sınırda İşgalci İsrail zırhlısını hedef almaya çalıştığı öne sürüldü.

Olayın hemen ardından İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneydoğusundaki Kafarşuba bölgesini bir süreliğine havan ve topçu atışlarıyla hedef aldı. 

Bazı evlerin zarar gördüğü saldırılarda şu ana kadar can kaybı olmadığı belirtiliyor.

Hizbullah'tan misilleme

Bu arada Lübnan Hizbullahı da sınır bölgesindeki İşgalci İsrail hedeflerine saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Son gelişmelerin, İşgalci İsrail ordusunun, Lübnan Hizbullah hareketinin misilleme saldırılarını öngörerek kuzey sınırlarında teyakkuza geçtiği bir zamanda gelmesi dikkati çekti.

AA