Hizbullah ve Emel Hareketi yanlıları ile göstericiler arasında gerginlik

Lübnan'da göstericilerin Hizbullah lideri Hasan Nasrullah ile Berri aleyhine slogan atmaları üzerine Hizbullah ve Emel Hareketi yanlıları, göstericilere müdahele etti.

Hizbullah ve Emel Hareketi yanlıları ile göstericiler arasında gerginlik

Hizbullah ve Emel Hareketi destekçileri, "Riyad Sulh" ve "Şuheda" meydanlarındaki batı yanlısı göstericilerin Hasan Nasrallah ve Nebih Berri aleyhine slogan atmaları üzerine göstericilere müdahele ederek dağıttılar. Hizbullah hareketi mensupları, meydanlarda kurulan çadırları ve platformları söküp, göstericileri kovaladılar.

Hizbullah yanlısı gençlerden oluşan grup Riyad es-Sulh Meydanı’nda “Nasrallah en onurlumuz” ve “Lebbeyk Ya Nasrallah” sloganları attılar. Gençler, halk hareketini “9 gündür ABD ve İsrail’e destek vermekle” suçladı.

Hizbullah ve Emel Hareketi yanlıları, güvenlik güçlerinin uzun süren uğraşları sonucu bölgeden uzaklaştırıldı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah daha önce yaptığı konuşması sırasında, Lübnan halkına hitaben şunları söylemişti:

“Elimizdeki veriler durumun ciddi olduğunu gösteriyor. Gösterilerin artık bir halk hareketi değil, yabancı elçiliklerin girişimi olduğuna işaret ediyor. Lübnanlılar, başlangıçta olanların aksine hareket içerisinde son zamanlarda nelerin yaşandığını kontrol etmelidir. Diğer ülkelerde olduğu gibi Lübnan için neyin planlandığının farkına varmalıdır.”

Hasan Nasrallah ayrıca vatandaşlara yabancı elçiliklerin söylediklerine inanmama çağrısında bulundu.

Uzun süreden beridir Suudi Arabistan ve Amerikan istihbaratı Lübnan'da iç karışıklıkların çıkması için her türlü çabayı ve desteği verdikleri kamuoyunca bilinmekte.

Ajanslar