'Bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil'

Batman'da “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan engelli vatandaşlar, "Peygamberimizin hayatını kendi hayatında tatbik eden bir kimse kesinlikle engelli değildir. Onun sevgisi bambaşkadır, hiçbir engel tanımaz." dediler.

'Bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil'
'Bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil'
'Bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil'
'Bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil'
'Bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil'
'Bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil'
'Bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil'
'Bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil'
'Bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil'

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğü tarafından, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” temasıyla düzenlenen etkinliğe 7'den 70'e herkes tarafından büyük bir ilgi gösterildi. Etkinliğe, bedensel engelli vatandaşların da katılmaları dikkatlerden kaçmadı.

Etkinliğin en ön saflarında yer alan, duygu ve düşüncelerini İLKHA’yla paylaşan bedensel engelli vatandaşlar, Peygamber Efendimize olan sevginin ve aşkın bambaşka olduğunu, hiçbir engel tanımadığını, onun yolunu takip etmeyen, sevgisine layık olamayan bir Müslümanın ise zaten engelli olduğunu kaydettiler.

“Asıl engelli, Peygamber Efendimizin hayatından uzak kalan kimsedir”

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliği hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşan engellilerden Heybetullah Yarba, “Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed, (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) için düzenlenen Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliğine katılmak için geldim. Buradan bütün insanlığa tavsiyem, herkes onun ahlakını almaya çalışsın ve ahlakıyla da ahlaklanmaya çalışsın ki dert ve sıkıntılardan oluşan bütün düğümler çözülsün. Şayet bu şekilde davranmazsalar muhakkak ki ziyanda olacaklardır. Bu nedenle Peygamber Efendimizin ahlakı bu millet için çok gerekli ve olmazsa olmazlardandır. Peygamber Efendimiz için düzenlenen etkinliğe geldim ve hiç kimse demesin 'Ben engelliyim.' çünkü bana göre, engelli Peygamber Efendimizin hayatından uzak kalan kimsedir. Ama onu hayatını kendi hayatında tatbik eden kimse kesinlikle engelli değildir. Onun sevgisi, aşkı bambaşkadır, hiçbir engel tanımaz. Onun sevgisini kazanmayan bir insan zaten engellidir.” dedi.

“Bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil”

Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliğinin yapılacağını duyduğunda yerinde duramadığını ve Diyarbakır’dan ailesini alarak etkinliğe katıldığını söyleyen Cuma Poyraz, “Keşke herkes burada olsa ve bu manevi havayı soluyup buradan kendine bir ders çıkarabilseydi.” dedi.

Poyraz, "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliğine ben ve ailem Diyarbakır’dan katılıyoruz. Engelli halim ile bu etkinliğe katılmamın sebebi, hem Allah’tan bir mükâfat elde etmek hem de Peygamber Efendimizin aşkı, beni buralara getirdi. Bu vesileyle Müslüman kardeşlerimi, ehli imanı gördüm ve biraz da olsun sıkıntılarımdan kurtulmuş oldum. Allah, 'De ki; Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Bağışlaması çok, iyiliği bol olan Allah’tır.' şeklinde buyuruyor. Bu nedenle biz bedenen engelli olabiliriz ama kalbimiz engelli değil.” ifadelerini kullandı.

“Hazreti Muhammed’e olan aşkımızdan evimizde duramadık”

Memleketimizin ve halkımızın insanlarını bu tür etkinliklere, Peygamber aşkına davet ediyoruz.” diyen Poyraz, “Şahsen ne zaman Peygamberin adı anılsa veya bu tür etkinliklerden söz edilse kesinlikle evimde duramıyorum. Şu anda peygamberlerin ruhlarının burada olduğuna inanıyorum. Hakikaten etkinliğe bakıyorsunuz, tamamıyla Kur’an’ ve Peygamberin emrine uygun bir şekilde düzenlenmiş. Bayanların tesettürünü, okunan salavatlar, ilahiler tamamıyla Kur’an ve sünnete uygun bir şekilde düzenlenmiş. Bedenen belki engeli olabiliriz ama Hazreti Muhammed’e olan aşkımızdan evimizde duramadık. Allah’ın izni ile malımızla, canımızla, evladımızla, zamanımızla, ilmimizle bu dava için hazır ve amadeyiz. Yeter ki Allah’ın rızası yerine gelsin.” şeklinde konuştu

Allah ve Resulünün aşkından dolayı bu etkinliğe katıldığını belirten engelli vatandaşlardan Beşir Demir, “Ben halime şükrediyorum, ne yapıyorsam Allah için yapıyorum ve sonuna kadar da Allah’ın yolunda gitmekte kararlıyım, sonuçta bizler Müslümanız.” ifadelerini kullandı.

İnsanın kendi Peygamberi için düzenlenen etkinliklere katılmasının çok güzel olduğunu belirten Osman Güneş, çok mutlu ve sevinçli olduğunu söyledi.

“Bizler Peygamberi takip etmelerini ve mutlu olmaları istiyoruz”

"Allah'ın, Peygamber Efendimizi bütün insanlık için yeryüzüne yolladığını ve eğer bugün onun için bir etkinlik düzenlendiğinde veya anıldığında burada bulunmaz isek bu bizim için büyük bir ayıptır.” diyen Mehmet Biçen, tek kurtuluşun Peygamberin yolundan gitmek olduğunu söyledi.

Bana göre dünyada bugünden daha güzel bir gün yoktur.” diyen Mehmet Biçen, “Bugün, sanki Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği gün gibi bereket, rahmet hep beraber geldi. Allah bu günün hatırına bizleri bağışlasın. Gördüğünüz gibi Batman halkının hepsi bu alanda ve çok mutluyuz. Her yıl böyle günleri görmek bizlere nasip olur inşallah. Şu anda görüyorsunuz bizler bu halimiz ve hastalığımızla etkinliğe katıldık. Ama bir engelli olarak Allah’a hamd ediyor, isyan etmiyor ve şükrediyorum. İnsanları bu tür etkinliklere katılmaya davet ediyorum. Şeytanın yolunu, münafıklığı terk etsinler ve kâfirlerin yolundan gitmesinler. Kim kâfirlerle dostluk ederse onlar bilsin ki o da onlardandır. Onlarla hasrolunacaktır. Bizler onların Peygamberin sünnetini takip etmelerini, huzurlu ve mutlu olmaları istiyoruz. Çünkü kurtuluş Peygamberimizin yolundadır.” diye konuştu (İLKHA)