Hizbullah, siyonist rejimin dört askeri üssünü vurdu

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, Siyonist İsrail ordusuna ait 4 askeri noktayı vurduğunu duyurdu.

Hizbullah, siyonist rejimin dört askeri üssünü vurdu

Lübnan Hizbullah Hareketi, Filistin halkına destek vermek ve Siyonist barbar saldırganlığa karşı direnişi desteklemek amacıyla Lübnan sınırındaki İşgalci İsrail'e ait askerî noktaları vurmaya devam ediyor.

Hizbullah, Siyonist İsrail’e yönelik yeni operasyonları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İşgalci İsrail’e ait Cel el-Alem, El-Abad, Doviv ve Harba Maer askerî noktalarına füzeli operasyon düzenlendiği belirtildi.

El Mayadin televizyonu haber ağı, Hizbullah'tan yapılan bir açıklamaya dayanarak, grubun yeni kurulan sistemi yerel saatle akşam 21.00 civarında Lübnan sınırına yakın Zar'it kasabasındaki bir karakolda vurduğunu bildirdi.

Hizbullah ayrı bir açıklama yaparak İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının başlamasından bu yana ilk kez Ma'ale Golani kışlasına karadan karaya Falaq-1 (Dusk-1) füzeleri fırlattığını duyurmasından kısa bir süre sonra geldi.

Lübnanlı direniş savaşçıları, işgal altındaki Filistin topraklarının kuzey kesiminde, Lübnan sınırına yakın Margaliot'taki Hunin Kalesi yakınlarında konuşlanmış İşgalci İsrail güçlerinin toplantılarını da hedef aldı.

Üstelik Hizbullah, sınırın ötesinde Hanita kışlası, Avivim yerleşimi, Doviv yerleşimi, Metula ve Shlomi yerleşimi de dahil olmak üzere diğer İsrail askeri bölgelerine ve yerleşimlerine roket ve tanksavar güdümlü füzeler yağdırdı.

Siyonist rejim medyası bunu “ateşli bir gece” olarak nitelendirdi.

Bu saldırılar, İşgalci İsrail ordusunun, dört Hizbullah savaşçısının şehid düştüğü Beyt Lif de dahil olmak üzere güney Lübnan'da Hizbullah'a karşı çeşitli bölgelere hava saldırıları başlatmasının ardından geldi.