Hizbullah: Sivil binalarda silah depolarımızın olduğu iddiaları yalan

Hizbullah'ın medya ilişkileri, dün işgalcilerin bombaladığı El Sirat TV binası dahil olmak üzere sivil binalarda hareketin silah depolarının bulunduğu iddiaları yalanladı.

Hizbullah: Sivil binalarda silah depolarımızın olduğu iddiaları yalan

Hizbullah'ın medya ilişkilerinden yapılan açıklamada, "Siyonist düşmanın, dün güney banliyölerinde bombardımanla hedef alınan El Sirat TV'nin binası da dahil olmak üzere sivil binalarda silah veya silah depolarının bulunduğuna dair iddialar doğru değil." denildi.

Hareketin TV kanalı El Menar'da yer alan habere göre Hizbullah, ayrıca El Sirat TV'nin barbarca bombalanmasını kınayarak, yönetimi ve çalışanlarına desteklerini bildirdi.

Söz konusu saldırının işgalci siyonist rejimin, Aksa Tufanı savaşından bu yana gazetecilerin hiçbir caydırıcılık olmaksızın ve uluslararası yasa ve sözleşmelere saygı göstermeden hedef alınmasının bir devamı olduğuna dikkat çeken Hizbullah, tüm medya kurumlarını ve sendikaları işgalci saldırganlığa tepki göstermeye çağırdı.

Öte yandan Hizbullah'ın Medya ilişkileri yetkilisi Muhammed Afif, El Cezire'ye yaptığı açıklamada, "Direnişin mücahitleri ile işgal güçleri arasında henüz doğrudan bir kara çatışması yaşanmadığını ve işgal güçlerinin Lübnan'a girdiğine dair tüm siyonist iddiaların yalan olduğunu" söyledi.

Afif, hareketin "8200 askeri istihbarat üssünün ve Mossad karargahının bombalamasınının ise sadece başlangıç" olduğunu kaydetti.

Afif, "Lübnan topraklarına girmeye çalışan düşman güçlerine en büyük kayıpları vereceğiz. Mücahidlerimiz, Lübnan topraklarına girmeye cesaret eden ya da girmeye çalışan düşman güçleriyle çatışmaya hazır." dedi.

Direnişe Sadakat bloğunun bir üyesi olan Milletvekili Hassan Fadlallah ise LBCI'ye yaptığı açıklamada, "Direnişin tamamen kara saldırısı için hazır olduğunu ve bunun direniş tarafından geliştirilen ve Nasrallah tarafından şehadetinden önce onaylanan alana, saha komutanlarına ve alternatif planlara bağlı olduğunu" söyledi.