Hizbullah Lideri'nin şehid edilmesinin ardından Keşmir'de protestolar patlak verdi

Hindistan işgali altındaki Keşmir'de binlerce kişi, Seyyid Hasan Nasrallah'ın resimlerini taşıyarak, "Siyonist İsrail" ve ABD aleyhine sloganlar attı.

Hizbullah Lideri'nin şehid edilmesinin ardından Keşmir'de protestolar patlak verdi

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın suikasta uğradığı haberinin ardından Hindistan’ın işgali altındaki Cammu ve Keşmir bölgesinde protestolar patlak verdi. 

Keşmir'in çeşitli bölgelerinde toplanan yüzlerce protestocu, Hizbullah ile dayanışmalarını ifade ederken  Nasrallah'ın şehadetinin yasını tuttu. Birkaç siyasi lider, yaklaşan seçimler öncesinde kampanya faaliyetlerini askıya aldı.

Keşmir’in Srinagar kentindeki gösteriye katılan Amir Ali, "Hizbullah'ın toplumumuzda saygısı var. Çünkü onlar zulme ve adaletsizliğe karşı mücadele ediyorlar. Nereden gelirse gelsin zulme karşı birleşmiş durumdayız." dedi.

Başka bir protestocu Yawar,  Nasrallah'ın Filistinlileri sahada fiili olarak destekleyen çok az liderlerden biriydi. "Onun öğretileri bana ve sayısız başkasına, bedeli ne olursa olsun baskıya karşı durma iradesini aşıladı. Mirası onunla birlikte ölmeyecek; içimizde yaşıyor."

"Ve bu miras devam ettiği sürece, Filistin ve Müslüman dünyasının onuru için her şeyi feda etmeye hazır olacağız."

Protestoların ardından kaynaklar, barışçıl gösterilere katılan birçok kişinin Srinagar'ın Rainawari bölgesinde hükümet güçleri tarafından dövüldüğünü söyledi.

Nasrallah’ın şehadet haberinin duyulmasının ardından Keşmir'deki siyasi manzara önemli ölçüde değişti. Halkın Demokratik Partisi'nden (PDP) Mehbooba Mufti ve Ulusal Konferans'tan (NC) Aga Ruhullah Mehdi gibi önde gelen politikacılar kampanya faaliyetlerini askıya aldı. 

Mehbooba, Twitter'da "Lübnan ve Gazze şehitleriyle, özellikle Hasan Nasarullah'la dayanışma içinde yarınki kampanyamı iptal ediyorum" dedi.

"Bu büyük acı, Filistin ve Lübnan halkının yanındayız" diye ekledi.

Kaynak: Maktoobmedia