Hizbullah lideri Nasrallah nereye defnedilecek?

Medya kaynakları, merhum Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın cenaze töreninin zamanı ve yeri konusunda spekülasyonlar yapıyor.

Hizbullah lideri Nasrallah nereye defnedilecek?

Lübnan Hizbullah Direniş Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, İşgalci İsrail'in Cuma günü Beyrut'un banliyölerinde düzenlediği hava saldırısında şehit düştü.

Bazı Irak kaynakları, Nasrallah'ın cenazesinin Beyrut'ta düzenlenecek cenaze töreninin ardından Irak'a götürülerek Kerbela'da toprağa verileceğini iddia etse de Hizbullah yetkilileri bu iddiaları yalanladı.

Hizbullah'a yakın kaynaklar, Nasrallah için Irak'ta bir cenaze töreni yapılmayacağını söyledi. Cenaze ve defin töreninin Lübnan'da yapılacağını söylediler ancak tarih henüz belirlenmedi.

Nasrallah'ın cenazesine önemli isimlerin katılması beklendiği için, güvenlik durumu düzelene kadar bu konunun ertelenmesi muhtemel.

Ancak bir Arap medya kuruluşu, Lübnan Hizbullahı'nın merhum liderinin cenaze töreninin pazartesi günü yapılacağını iddia etti.

Çeşitli spekülasyonlara rağmen, Seyyid Hasan Nasrallah'ın naaşının Lübnan'dan ayrılmayacağı belirtildi. Ancak cenaze töreninin kesin zamanı ve yeri henüz resmi olarak açıklanmadı.