Hizbullah, İsrail saldırısında şehid edilen komutan ve savaşçılarını toprağa verdi

Hizbullah hareketinin dini liderlerinden Şeyh Muhammed Yazbek, "Direniş Cephesi bugün zafere ulaşana kadar düşmanlarla yüzleşmek için daha fazla uyum ve varlığa doğru ilerliyor" diyor.

Hizbullah, İsrail saldırısında şehid edilen komutan ve savaşçılarını toprağa verdi

Hizbullah ve Lübnan'daki İslami Direniş destekçileri, Beyrut'un Güney Banliyösü'nü hedef alan ve en az 37 kişinin şehadetine, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan, 16 kişinin ise hâlâ kayıp olduğu bildirilen İşgalci İsrail’in saldırısında şehit düşenler için cenaze töreni düzenledi.

Lübnan Direniş Grubu, Cuma günü İsrail saldırıları sonrasında çok sayıda komutan ve savaşçısının şehit olduğunu doğruladı. Bunların arasında Hizbullah'ın üst düzey komutanları İbrahim Muhammed Akil ve Ahmed Mahmud Vehbe de yer alıyor .

Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde şehitler için cenaze törenleri düzenlendi, kalabalıklar arasında "İsrail" ve ABD'ye ölüm sloganlar atılırken, Gazze'deki Direniş'e ve işgal altındaki Filistin'e destek ifade edildi.

Hizbullah, Beyrut'un Güney Banliyösü'ndeki Ghobeiry bölgesinde şehitler Abbas Sami Muslimani, Ahmed Dieb ve Hasan Abdul Sater için cenaze töreni düzenledi.

İslami Direniş ayrıca şehit Hasan Hüseyin Madi'nin cenazesini Meidoun'da ve Komutan şehit Ahmed Vehbe'nin cenazesini Lübnan'ın Bekaa bölgesindeki Baalbek'te düzenledi. Tören sırasında, Hizbullah'ın dini otoritesinin başı olan Şeyh Muhammed Yazbek, "Direniş Cephesi bugün zafere ulaşana kadar düşmanlarla yüzleşmek için daha fazla uyum ve varlığa doğru ilerliyor." dedi.

Şeyh Yazbek, fedakarlıkların ve derin yaraların "Allah'ın ve insanlığın düşmanlarına karşı koymak için güce ve kararlılığa dönüşeceğini" söyledi.

Direniş, Güney Lübnan'da şehitler Hüseyin Ali Muhsin Ghandur için Nabatieh al-Fawqa'da, Mohammad Ahmad Reda için Anqoun'da ve Cihad Khanafer için Ainatha'da cenaze törenleri düzenledi.

Hizbullah ayrıca kitleleri şehit Komutan İbrahim Aqil (Hacı Abdul-Kadir) ve şehit Mahmud Yasin Hamad'ın (Fecri) cenazesine katılmaya çağırdı. Törenin Hizbullah'ın Haret Hreik'teki Şura avlusunda başlaması ve Pazar günü saat 16:00'da Beyrut'un Güney Banliyösündeki Rawdat al-Hawraa Zainab mezarlığına doğru ilerlemesi planlanıyor.

Kaynak: Almayadeen