Hintli siyasetçi ve kardeşi canlı yayında öldürüldü

Adam kaçırmaktan hüküm giymiş eski bir Hintli siyasetçi Atik Ahmed ve kardeşi sağlık kontrolü için getirildikleri hastane çıkışında canlı yayında sorular cevaplarken öldürüldüler.

Tutuklu eski Hint siyasetçi Atiq Ahmed ve kardeşi Eşref, polis eskortu eşliğinde getirildikleri sağlık kontrolü sırasında canlı yayında açıklama yaparken basın mensubu kılığında yaklaşan saldırganlar tarafından öldürüldü. Saldırıyı düzenleyen üç kişi olay yerinde gözaltına alındılar.

Eski mafya liderlerinden olduğu iddia edilen Atiq Ahmed'in genç oğlu da geçen hafta polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Son yirmi yıl içinde  Atiq Ahmed'e karşı adam kaçırma, cinayet ve şantaj da dahil olmak üzere düzinelerce dava açıldı. Yerel bir mahkeme, bu yıl Mart ayında bir adam kaçırma davasında onu ve iki kişiyi ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Videoda, ikisi de elleri kelepçeli olan Ahmed ve kardeşi Eşref'in, vurulmadan saniyeler önce bir hastanedeki sağlık kontrolüne giderken gazetecilerle konuştukları görülüyor.

Görüntülerde Ahmed'e oğlunun cenazesine katılıp katılmadığı soruluyor.

Kameralara karşı son sözleri ise "Bizi almadılar, biz de gitmedik" oldu.

Polis, üç şüpheli saldırganın olay yerine motosikletlerle geldiğini söyledi. Olay yerinde bir polis ve bir gazetecinin de yaralandığını açıkladı.

Cumartesi gecesi yaşanan olayın ardından, Başbakan Yogi Adityanath cinayetlerle ilgili adli soruşturma açılması emrini verdi ve barışı sağlamak için Uttar Pradesh eyaletinin semtlerinde büyük toplantıları yasakladı.

Atiq Ahmed kimdir?

Hem siyasette hem de suç dünyasında uzun bir geçmişi vardı. İlk olarak 1979'da bir cinayet davasında suçlandı. Sonraki 10 yıl içinde Allahabad şehrinin batı kesiminde güçlü bir etkiye sahip bir kişi olarak ortaya çıktı.

Bağımsız aday olarak ilk seçimini kazandı ve 1989'da eyalet milletvekili oldu. Arka arkaya iki dönem koltuğu kazanmaya devam etti ve dördüncü galibiyeti bölgesel Samajwadi partisinden (SP) bir milletvekili olarak geldi.