Hindistan'ın Manipur eyaletinde protestolar nedeniyle yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Hindistan'da kayıp 2 öğrencinin cinayete kurban gittiğinin ortaya çıkmasının ardından yüzlerce öğrencinin protesto düzenlediği ve bir süredir şiddet olaylarına sahne olan Manipur eyaletinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hindistan'ın Manipur eyaletinde protestolar nedeniyle yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Hindistan'ın NDTV kanalına göre, polis ile göstericiler arasında çıkan çatışmanın ardından eyaletin başkenti Imphal'de yeniden sokağa çıkma yasağının ilan edilmesine karar verildi.

Manipur Eyalet Başbakanı N. Biren Singh, Hindistan Merkezi Soruşturma Bürosu'nun (CBI) 2 öğrencinin ölümüne ilişkin soruşturma başlattığını ve soruşturmayı yürütecek ekibin sabah saatlerinde bölgeye ulaştığını duyurdu.

Imphal'de yasağın tekrar uygulanması, eyalette internet erişim kısıtlamalarının yeniden yürürlüğe konulmasından bir gün sonra geldi.

Hindistan'da temmuzdan bu yana kayıp 2 öğrencinin öldürüldüğünün ortaya çıkmasının ardından Manipur'da yüzlerce öğrenci protesto gösterisi düzenlemiş, polis ise göstericilere göz yaşartıcı gaz ve sis bombası ile müdahale etmişti.

Ayrıca, Manipur'da askerlere şüpheli gördükleri kişileri öldürme yetkisi tanınan Silahlı Kuvvetler Özel Yetki Yasası (AFSPA) da 6 ay daha uzatılmıştı.

Yasa kapsamında askerler, mahkeme emri olmadan arama yapma ve tutuklama yetkisine de sahip olurken, eylemleri için hiçbir şekilde yargılanmıyor.