Hindistan'da hastalık yayar diye evden atılan doktorlar sokakta kalıyor

Salgın paniğine kapılan halk tarafından ayrımcılığa uğradıklarını belirten bazı doktorlar, evlerinden zorla çıkarıldıklarını ya da elektriklerinin kesilmesiyle tehdit edildiklerini söylüyor.

Hindistan'da hastalık yayar diye evden atılan doktorlar sokakta kalıyor

Küresel koronavirüs (Kovid-19) salgını her geçen gün yayılışını sürdürürken Hindistan’da mücadele veren sağlık çalışanlarının taşıdığı yüke toplumları tarafından “dışlanma ve kötü muamele görme” de eklendi.

Salgında bugüne kadar 692 kişinin enfekte olduğu ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği ülkede Başbakan Narendra Modi 25 Mart itibarıyla 21 günlük tecrit kararı almıştı.

CNN’in haberine göre başkent Yeni Delhi’de hizmet veren bazı sağlık çalışanları, koronavirüs hastalarını tedavi ettikten sonra enfeksiyon kapmış olma ihtimalleri nedeniyle korkuya kapılan bazı topluluklar tarafından ayrımcılığa maruz kaldıklarını ve dışlandıklarını söyledi.

Bazı doktorların evlerinden çıkarıldığı ya da kimisinin de elektriklerinin kesilme tehdidiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Yeni Delhi’deki Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü Asistan Doktorlar Birliği’nin İçişleri Bakanı Amit Shah’a gönderdiği bir mektupta şu ifadeler yer aldı:

Koronavirüs tedavisine katılan doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık emekçilerinden kirada oturdukları evlerini boşaltmaları isteniyor. Hatta içlerinden bazıları, sağlık çalışanlarının koronavirüs enfeksiyonunu kendilerine bulaştırabileceğinden korkan ev sahipleri tarafından geçici ikametlerinden zorla çıkarıldı.

Hindistan Aile ve Sağlık Bakanı Harsh Vardhan paylaştığı tweet’te doktorların dışlanması haberini duyduktan sonra “büyük acı hissettiğini” belirtti.

Doktorların çağrısının hedefindeki Bakan Shah meselenin incelenmesi için polis memurlarını görevlendirirken, Yeni Delhi Polis Teşkilatı da destek için doktorlar birliğiyle temasa geçti.

Independent, CNN