Hessen'deki camilerde güvenlik önlemleri artırıldı

Almanya’nın Hessen eyaletinde camilere yönelik saldırı uyarısı üzerine polisin önlem olarak camilerde mevcudiyetini artırdığı bildirildi.

Hessen'deki camilerde güvenlik önlemleri artırıldı

Almanya'da camilere yönelik saldırı ihbarı nedeniyle Hessen eyaletindeki camilerde güvenlik önlemleri artırıldı. Wiesbaden kenti polis sözcüsü yaptığı açıklamada, Cuma sabahı ülke genelinde yapılan, belli bir yeri işaret etmeyen ve somut olmayan bir ihbar yapıldığını söyledi.

Polis sözcüsü, güvenlik birimlerinin bu nedenle camilerde polis mevcudiyetini artırdığını, camileri bilgilendirdiğini, cami cemaatlerine camiye gitmeme ve etkinliklere katılmama tavsiyesinde bulunduğunu kaydetti.

Giessen ve Frankfurt polis birimleri de benzer tedbirler alındığını açıkladı. Wiesbaden Federal Emniyet Teşkilatı (BKA) konu ile ilgili bilgi vermedi.

Schwerin kentindeki bir polis sözcüsü ise tehdit ihtimalinin bilindiğini, ancak eldeki bilgilere göre Mecklenburg Vorpommern eyaletinde halihazırda bir tehlike bulunmadığını belirtti. Diğer eyaletlerin yetkilileri ise bu tür bir ihbar almadıklarını kaydetti.

DW