Herkes için Adalet Örgütü: Hindu milliyetçileri 3 binden fazla tarihi camiyi tahrip etti

Amerikalı aktivist Abdul Malik Mücahid Hindistan’da aşırı milliyetçilerin, İslami dini mekanları tahrip ederek, İslam kültürünü yok etmeye ve Müslümanların özgürlüklerini kısıtlamaya çalıştıklarını söyledi.

Herkes için Adalet Örgütü: Hindu milliyetçileri 3 binden fazla tarihi camiyi tahrip etti

El Cezire sitesinin haberine göre, Amerikalı sosyal aktivist ve bu ülkede Müslümanlara yönelik önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan “Herkes için Adalet” örgütünün başkanı Abdul Malik Mücahid Hindu milliyetçilerin Müslümanların dini sembol ve mekanlarına saldırarak  3 binden fazla tarihi caminin  Hindu tapınakları oldukları için Hindutva liderleri tarafından hedef alındığını dile getirdi.

Ayrıca yüzlerce binlerce İslami vakfın Hindistan hükümeti tarafından kasıtlı olarak hedef alınarak tahrip edildiğini söyledi.

Mücahid, hükümetin İslam karşıtı ayrımcılığa karşı mücadele eden Müslümanlara sert cezalar uyguladığını da kaydetti.

Sosyal aktivist Hintli Müslümanların ayrımcılıkla yasal olarak mücadele etmeye çalışsa da mahkemelerin Hindutva destekçileriyle dolu olduğundan başarılı olamadıklarını ifade etti.
Amerikalı aktivist ayrıca Hindistan’da hiçbir suç işlemedikleri halde onlarca yıldır hapiste olan Müslümanlar bulunduğunu Müslümanların barışçıl protestolara katıldıklarında tıpkı İsrail’in Filistinli aktivistlere yaptığı gibi hükümetin onların evlerini zarar vererek tahrip ettiğini söyledi.

Abdul Malik Mücahid Müslüman seçmenlerin hükümete tepkilerini, sandık başına gelerek gösterdiklerini belirterek muhalefetin Müslümanların oylarını aldıklarını ancak parti liderlerinin Hindutva destekçilerinden korktuğu için Müslüman seçmenlerden takdir görmediğini beyan etti.

Amerikalı aktivist şu açıklamada bulundu: ABD ve Batı, siyasi müttefik oldukları için Hindistan’da Müslümanlara karşı artan ırkçılığa karşı ses çıkarmayarak herhangi bir önlem almıyor. Batı ise Çin’e karşı bir denge unsuru olarak gördüğü için Hindistan’daki “faşizme” hoşgörüyle yaklaşmaya her zaman hazır.

Hindutva: Müslümanlara karşı aşırılıkçı Hindu hareketi

Mücahid konuşmasında Hindutva hareketi içindeki çeşitli grupların genellikle Hindulara “Müslümanlara hakaret etmeyi” öğrettiğini ve bunun ders kitaplarında öğretildiğini belirtti.
Hükümet politikaları arasında Hindutva hareketine verilen desteğin yasalarla desteklendiğini ifade eden Abdül Malik Mücahid bu hareketin vatandaşlık, barınma, mülkiyet, kurumlar, evlilik ve Müslümanlar aleyhine 50’den fazla yasayı geçirmeyi başardığını söyledi.

Bu aşırılıkçı hareketin Müslümanlara sistematik kısıtlamalar getiren bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi.

Aktivist Hindistan hükümetinin ve kendine yakın şirketlerin Hindistan film endüstrisine tanıtım amaçlı mali yardım sağladığını da açıkladı.

Amerika’daki bu Müslüman hakları savunucusuna göre, Hindistan’da Müslüman aktörler ayrımcılığa karşı sesini çıkaramıyor.

Ayrıca popüler Hint filmlerinde Müslümanların terörist olarak tasvir edildiğini söyledi. Örneğin Karala filminde bin hintli Müslüman kadının IŞİD’a katıldığı veya “Keşmir Dosyası” filminde sanki Keşmir’de soykırıma uğrayanlar Müslümanlar değil de Hindularmış gibi anlatılıyor.