"Her genç kızın içinde bir Meryem yatar"

Tesettür Seferberliği Platformu, Mersin’in Tarsus ilçesinde "Gençlik Buluşmaları" kapsamında gençlere yönelik bir etkinlik yaptı. "Her genç kızın içinde bir Meryem yatar" temalı etkinlikte konuşan, Şehadet Ekici ve Aynur Sülün, sosyal medyada zamanın Meryem’i olan bir genç kızın takınması gereken tavra değindi.

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Aileye ve gençliğe yönelik etkinliklerle adından söz ettiren TESSEP Mersin’in Tarsus ilçesinde "Her genç kızın içinde bir Meryem yatar" temalı bir etkinlik düzenledi. "Gençlik Buluşmaları" kapsamında yapılan etkinlikte konuşan TESSEP Genel Koordinatörü Aynur Sülün ve Şehadet Ekinci, sosyal medyada zamanın Meryem’i olan bir genç kızın takınması gereken tavra değindi.

“GERÇEK HAYATTA NASIL KENDİMİZİ KÖTÜ GÖZLERDEN KORUYORSAK SOSYAL MEDYADA DA BUNA DİKKAT ETMELİYİZ”

Programda genç kızların sosyal medyada uyması gereken Şehadet Ekinci, “Müslüman sosyal medyada da kul olduğunu unutmamalı. Gerçek dünyada İslam’la bağdaşmayan hiçbir şeyi sosyal medya da yapmamalıdır. Gıybet, iftira, insanların kusurlarını arama gibi yanlışlar sosyal medya da yapılınca yanlış olmaktan çıkmaz. Sosyal medyanın somut bir dünya olmaması bizi aldatmamalıdır. Her anımızı, boy boy fotoğraflarımızı paylaşmanın hiçbir anlam ifade etmediği unutulmamalıdır. Gerçek hayatta kendimizi eşimizi çocuğumuzu kötü gözlerden nasıl sakınıyorsak aynı hassasiyeti fotoğraf paylaşımlarında da göstermeliyiz. Müslüman kadınlar olarak kendimizi her şeyimizle sakınmalı elimizin de boyumuzun posumuzun da sakınılması gereken güzellikler olduğunu anlamalıyız. Hiçbirimiz bir erkeğin bize dikkatli bir şekilde bakmasına normal hayatta müsaade etmezken paylaştığımız fotoğraflarla müsaade ettiğimizi fark etmeliyiz. Aynı durum çocuğumuzun eşimizin fotoğraflarını paylaşma konusunda da geçerlidir. Tebliğ niyetiyle karşıt cinslerin kullanımına uygun bir mecra değildir sosyal medya. Bizim iyi niyetimiz yeterli gelmez. Yanlış anlaşılmalar istenmeyen sonuçlar doğabilir. Bu tür yazışmalardan sakınmak en doğrusudur” ifadelerini kullandı.

“HER GENÇ KIZIN BİR HZ. MERYEM OLMA KABİLİYETİ VAR”

Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerimde 34 defa Hz. Meryem’den bahsettiğini ve o yüze şahsiyeti Müslüman kadınlar için örnek olarak sunduğunu belirten Aynur Sülün, “O halde her genç kızın bir Hz. Meryem olma kabiliyeti var. İçinde Meryem olmaya yönelik yetileri var. Bu yetileri ayağa kaldırmalıyız.  Hz. Meryem’in hayatını örnek kılan kavramlarımızın içini boşalttılar. Yerine yanlış ve kötü anlamlar yüklediler. Kavram hırsızları Müslüman kadınları yozlaştırmak için sahip olduğu tüm doğru meziyetleri küçümsediler. Bir kadının ahlakında yer etmesi gereken haya ve iffet duygularını özgürlüğün önündeki engel olarak gösterdiler. Haya ve iffete karşı bir savaş yürütüyorlar. Hayayı kadının ezikliğinin, silikliğinin ifadesi, iffetli olmayı da boynuna takılmış bir esaret zinciri olarak gösterdiler. Halen bu savaş vermeye devam ediyorlar. Hâlbuki bu iki kavram Hz. Meryem’i biz kadınlar için numune kılan kavramlardır. Üstünlük vasıflarıdır. Bir genç kızın değerini koruyan vasıflardır. Siz gençler bu iki duyguya hayat vermelisiniz. Hayatin ana damarları olup bu zulüm asrini sona erdirmek için hayat vermelisiniz. Bu iki kelimeyi doğru anlamlarına kavuşturacak, yaşatacak semboller olmalısınız. Okuduğunuz yerlerde, bulunduğunuz mekanlarda Meryem’i semboller olunuz. Meryem zulüm asrında geldi, saadet asrini başlattı. Saadet siz gençlerin kutlu direnişiyle gelecek” şeklinde konuştu.