Heniyye'den Dünya Kudüs Günü Mesajı: israil yok olacak!

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ne kadar büyük bir fedakarlık gerektirse de kararlılık ve direnişle yollarına devam edeceklerini, Siyonist işgal rejiminin ise mutlaka yok olacağını dile getirdi.

Heniyye'den Dünya Kudüs Günü Mesajı: israil yok olacak!

Heniyye, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Minberu'l-Kuds'e yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Kararımız, ne kadar fedakarlıkta bulunmak gerekse de ve ne kadar pahalıya mal olsa da, ribat, sebat, göğüs germek ve yola devam etmektir. Halkımızın Kudüs'te Mescidi Aksa'nın içinden, Batı Şeria'dan, Gazze'den, 1948 Bölgesi'nden ve gurbet diyarlarından verdiği mesaj budur. Kahraman esirlerimizin mesajı da bu yöndedir."

Hamas: Kudüs Günü ümmetin Kudüslülere destek çabalarını birleştirmek için fırsattır

İslami Direniş Hareketi'de (Hamas) Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda, ümmetin, Kudüs'te Müslümanların ilk kıblesini ve Resulullah (a.s.)'ın isra mekanını savunmak için göğüs gerenlere, nöbet tutanlara, burayı savunanlara destek konusundaki çabalarını birleştirmek için bu günün bir fırsat olduğunu dile getirdi. 

Hamas Filistin halkının haklarına ve meşru davasına destek veren ülkelerin, Arap ve İslam toplumlarının ve dünyanın tüm özgürlerinin tavırlarını büyük bir takdirle karşıladıklarını ifade etti. 

Hamas mesajında Kudüs şehrinin ve Mescidi Aksa'nın, Filistin topraklarını işgal eden, insanlarını katleden, halkını göçe zorlayan, mukaddes mekanlarını yahudileştiren düşman İsrail'le savaşın mihverini oluşturduğunu vurguladı.

Hamas tüm Arap ulusunu ve İslam ümmetini diplomasi, medya ve insani yardım alanında dayanışmayı ve Filistin halkının kararlı mücadelesine desteği artırmak için güçlerini birleştirmeye çağırdı. 

Hamas mesajında, Filistin'in içinde ve dışında, mülteci kamplarında ve gurbet topraklarında, Kudüs davasına destek amacıyla buluşan tüm kitleleri de selamladığını dile getirdi.