'Hazreti Muhammed'e hakaret içeren sözlere' İslam dünyasından tepkiler

Hindistan'da, iktidardaki İslam düşmanı Halk Partisi (BJP) yetkililerinin Hazreti Muhammed (sav)'e hakaret içerikli sözler kullanmasına İslam dünyasından sert tepkiler geldi. İslam İşbirliği Teşkilatı açıklamasında, "Bu yapılanlar, Hindistan'da İslam'a karşı nefretin ve aşağılamanın artış göstermesinin yanı sıra Müslümanlara yönelik sistematik ayrım ve baskının bir sonucudur" denildi.

'Hazreti Muhammed'e hakaret içeren sözlere' İslam dünyasından tepkiler

Halk Partisi (BJP) Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın, Twitter'dan 1 Haziran'da yaptığı daha sonra sildiği Hazreti Muhammed'e hakaret içeren paylaşımına tepki yağdı.

Twitter'da açılan "Allah'ın Resulüne dil uzatma Modi" etiketi, Suudi Arabistan, Mısır ve birçok İslam ülkesinde "trend topic" oldu.

Uluslararası İslam Peygamberine Destek Komitesi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Halk Partisi'nin Sözcüsü Peygamber'e hakaret ediyor. Onu bundan kim caydıracak" sözlerini kullandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan kınama

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan (İİT) yapılan yazılı açıklamada, BJP Sözcüsü Nupur Sharma ve Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın hakaret içeren sözlerine tepki gösterildi.

Açıklamada, "Bu yapılanlar, Hindistan'da İslam'a karşı nefretin ve aşağılamanın artış göstermesinin yanı sıra Müslümanlara yönelik sistematik ayrım ve baskının bir sonucudur" denildi.

"Hindistan'ın bazı bölgelerindeki eğitim kurumlarında başörtüsü takılmasının yasaklandığı ve Müslümanlara ait binaların yıkıldığı" hatırlatılan açıklamada, bu uygulamaların şiddeti körüklediği aktarıldı.

İİT, "Hindistan makamlarını, bu olaya ve Hazreti Peygamber'e yönelik her türlü hakarete kararlı bir biçimde karşı koymaya, Müslümanlara karşı nefret şiddet ve nefret suçlarını işleyenlerin yanı sıra bunları azmettirenleri adalete teslim etmeye çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.

HAMAS Hindu yetkililerin Hazreti Muhammed'e yönelik hakaretlerini kınadı 

HAMAS Siyasi Büro üyesi Fethi Hammad yaptığı açıklamada iktidardaki BJP'nin sözcüsü Nupur Sharma ve Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli ifadelerinin, Hindistan'da Müslümanları dışlama ve onlara yönelik saldırı politikasının iyice şiddetlenmesinden kaynaklanan bir gelişme olduğunu söyledi.

Hammad, uluslararası toplumun, bu çirkin saldırı karşısındaki suskunluğunu ve Müslümanları ilgilendiren meselelerde sürekli çifte standartçı tutum sergilemesini de eleştirdi. 

HAMAS'ın Siyasi Büro üyelerinden İzzet Er-Reşak da konu hakkında bir açıklama yaparak söz konusu çirkin açıklamaların dünya Müslümanlarına yönelik bir provokasyon ve aşağılama olduğunu belirtti. 

Reşak, Arap ve İslam ülkelerinin hükümetlerinden Hindistan'ı bu açıklamalardan dolayı özür dilemeye zorlamak amacıyla baskı yapmaya davet etti.

Kuveyt, Hindistan'a protesto notası verdi

Kuveyt Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.Açıklamada, Hindistan Büyükelçisi Sibi George'un Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ve Jindal'ın Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli paylaşımından ötürü kendisine protesto notası verildiği ifade edildi.

Suudi Arabistan'dan kınama

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, tüm dini şahsiyetlere ve sembollere yönelik saygısızlığın kabul edilemeyeceği belirtildi.

İslam dininin sembollerine saygısızlığın da kabul edilemeyeceği kaydedilen açıklamada, Suudi Arabistan'ın inançlara ve dinlere saygı gösterilmesi çağrısının teyit edildiği dile getirildi.

Hindistanı boykot etmek Müslümanlara farzdır

Filistinli yazar ve din adamı Cihad Hillis de Twitter hesabından, "2 milyar Müslüman, Peygamberlerine yapılan hakaretten ötürü öfkelense hiç kimse ne Resulullah'a ne de Allah'ın dinine dil uzatmaya kalkamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Suudi Arabistanlı gazeteci Turki eş-Şehlub, Twitter hesabından Hazreti Muhammed'e ve eşine yapılan hakaretten sonra Hindistan'ı boykot etmenin her Müslüman'a farz olduğunu belirtti.

Hazreti Muhammed'e hakaret eden BJP Sözcüsü Nupur Sharma'nın görevine son verilmiş, Yeni Delhi Medya Başkanı Naveen Kumar Jindal'ın ise partiden ihracına karar verilmişti.