HAMAS'tan Al-Tabain Katliamı açıklaması: Uluslararası toplumu acil eylemde bulunmaya çağırıyoruz!

Siyonist işgal rejiminin Al-Tabain Katliamı'na karşı İslam ülkelerine ve uluslararası topluma çağrıda bulunan HAMAS, silahsız sivillere karşı iğrenç bir katliam gerçekleştirildiğini belirtti.

HAMAS'tan Al-Tabain Katliamı açıklaması: Uluslararası toplumu acil eylemde bulunmaya çağırıyoruz!

ABD'nin bu suçların tamamına ortak olduğu belirtilen HAMAS, Al-Daraj mahallesindeki Al-Tabain Katliamı, ABD yönetiminin suçlara ortak olduğu, Filistin halkına karşı gerçekleştirilen siyonist Nazi soykırımının bir devamı olduğu vurgulandı

HAMAS'tan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Al-Daraj Mahallesi'ndeki Al-Tabain Katliamı, ABD yönetiminin suçlara ortak olduğu halkımıza karşı gerçekleştirilen siyonist Nazi soykırımının bir devamıdır. Gazze Şehri'nin merkezindeki Al-Daraj Mahallesi'ndeki Al-Tabain Okulu'ndaki katliam, Gazze Şeridi'nde yeni Naziler tarafından işlenen, savaş tarihinde eşi benzeri görülmemiş suç ve katliam serisinin tehlikeli bir tırmanışını işaret eden korkunç bir suçtur. Nazi işgal ordusunun, şafak namazı sırasında yerinden edilmiş insanlarla dolu bir okulu hedef alarak barışçıl ve silahsız sivillere karşı işlediği bu iğrenç katliam, masum siviller arasında 100'den fazla şehit ve onlarca yaralıya yol açtı ve cesetleri kömürleşmiş kalıntılar olarak etrafa saçıldı. siyonist hükümetin Filistin halkına karşı devam eden soykırım savaşını, yerinden edilmiş kişilerin merkezlerinde ve yerleşim bölgelerinde savunmasız sivilleri tekrar tekrar ve sistematik bir şekilde hedef alarak ve onlara karşı en vahşi suçları işleyerek açık bir şekilde teyit ediyor."

İslam ülkelerine ve uluslararası topluma "Acil eylem" çağrısında bulunulan HAMAS açıklamasında, "Düşman ordusu, sivilleri, okulları, hastaneleri ve yerinden edilmiş kişilerin kamplarını hedef almak için bahaneler üretiyor; bunların hepsi de suçlarını haklı çıkarmak için uydurulmuş zayıf bahaneler ve ifşa edilmiş yalanlar. HAMAS Hareketi olarak, siyonist suçların ve Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerinde savunmasız sivillere yönelik yaygın ihlallerin tırmanmasının, siyonist aşırılıkçıların hükümetine ve terörist ordusuna, suçlarını örtbas ederek ve doğrudan onlara her türlü siyasi ve askeri desteği sağlayan Amerikan himayesi olmadan, devam etmeyeceğini teyit ediyoruz. Bu da ABD'yi bu suçlara tamamen ortak kılıyor. Arap ve İslam ülkelerimizi ve uluslararası toplumu sorumluluklarını yerine getirmeye ve bu katliamları ve silahsız halkımıza ve ailelerimize yönelik artan Siyonist saldırganlığı durdurmak için acil eylemde bulunmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.