Hamas yetkilisinden son dakika açıklaması: İzin vermeyeceğiz

Hamas’ın üst düzey yetkilisi Husam Badran Gazze'de ateşkes ve esir takası taslağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hamas yetkilisinden son dakika açıklaması: İzin vermeyeceğiz

Hamas’ın üst düzey yetkilisi Husam Badran Gazze'de ateşkes ve esir takası taslağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hamas yetkilisi Badran şöyle konuştu;

Gazze Şeridi'nde ateşkes için yeni bir belge elimize ulaşmadı. 6 Mayıs'ta arabulucular tarafından bize sunulan ve Hamas ve direniş grupları tarafından onaylanan öneri, onaylanmış pozisyonumuzdur. 

▪️ ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze savaşının sona ermesine yönelik müzakerelere ilişkin konuşması, işgalin ve onun ana destekçilerinin halkımızın yenilgisi ve direnişinin yenilgisi üzerine bahse girmeleri nedeniyle kafa karışıklığı içinde olduklarını gösteriyor.

▪️ Biden'ın açıklaması, öyle ya da böyle, işgalcinin geçtiğimiz aylarda ilan ettiği siyasi ve askeri hedeflerden hiçbirine ulaşamadığını kabul ediyor.

▪️ ABD, Netanyahu ve onun aşırılık yanlısı hükümetine savaşı durdurmaları için baskı yapma araçlarına ve yeteneğine sahip çünkü herhangi bir anlaşmaya varmaktan kaçınanlar onlar.

▪️ Netanyahu, herhangi bir anlaşmaya varılmasını engelleyen, kişisel ve partizan nedenlerle savaşın devam etmesini isteyen tek taraftır ve savaşın durdurulması konusunda neredeyse hemfikir olan bölgesel ve uluslararası tutumu görmezden gelmektedir.

▪️ Netanyahu'nun açıklamaları, Biden'ın pratikte herhangi bir anlaşmaya varmak istemediği yönündeki konuşmasına bir nevi yanıt içeriyor.

▪️ Herhangi bir anlaşmanın hayata geçirilmesinin temel garantisi halk olarak sahadaki gücümüz ve direnişimizdir.

▪️ İşgalicinin, ister Gazze'deki durum olsun, ister genel olarak geçişler, özellikle Refah kapısı olsun, iç işlerimizin düzenlenmesinde herhangi bir rol oynamasına izin vermeyeceğiz.

▪️ İşgalci Refah geçiş noktasından çekilmeli geçişin önceki yönetimi geri dönmeli. Filistin'in durumunu düzenlemeye gelince, bu biz Filistinlilerin bir iç meselesidir.