Hamas: Tel Aviv'deki kahramanca eylem işgalcilerin katliamına tabii bir cevaptır

İslami Direniş Hareketi (HAMAS), siyonist işgal çetesinin kalbinde düzenlenen direniş eylemiyle ilgili bir açıklama yaptı.İşgalcilere yönelik olarak gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı eylemci mücahidi ve tüm Filistin halkını tebrik eden HAMAS açıklamasında, "Tel Aviv'deki kahramanca eylem işgalcilerin katliamına tabii bir cevaptır" ifadelerine yer verdi.

Hamas: Tel Aviv'deki kahramanca eylem işgalcilerin katliamına tabii bir cevaptır

HAMAS yayınladığı basın açıklamasında bu kahramanca eylemin siyonist işgal rejiminin Cenin'de devam etmekte olan saldırılarına ve gerçekleştirdiği katliama tabii bir cevap olduğu dile getirildi. 

HAMAS açıklamasında, işgale karşı direnişin yeni tarzlarla ve yöntemlerle sürdürüleceğini ve şehidlerin intikamının mutlaka alınacağını, Mescidi Aksa'yı Yahudileştirme planlarına karşı bu kutsal mekanın savunulması mücadelesinin de kararlılıkla sürdürüleceği dile getirildi. 

23 yaşındaki Abdülvehhab İsa Hüseyin Halayile'nin bugün Tel Aviv'de gerçekleştirdiği araçlı ve bıçaklı saldırıda işgalcilerden 8 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğu bildirildi. Eylemci, bir yahudi yerleşimci tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu şehid edildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin 2 Temmuz Pazar gece yarısından itibaren Cenin şehrine ve mülteci kamplarına yönelik olarak havadan ve karadan sürdürdükleri saldırılarda şimdiye kadar 4'ü çocuk olmak üzere 10 kişi şehid edilirken, 20'si ağır 100 kişi de yaralandı.

İşgalci çete, saldırılarında özellikle sivilleri ve altyapı tesislerini hedef alırken, yolları kullanılamaz hale getirmek için buldozerlerle asfaltları kırmış, su şebekelerini ve elektrik hatlarını tahrip etmişlerdi.