Hamas: İşgalcilerin tehditleri direnişi durduramayacak!

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Sözcüsü Hazim Kasım, siyonist işgal rejiminin sözde savaş bakanı Benny Gantz'ın, işgal rejiminin baskılarını artıracağı yönündeki açıklamalarının işgale karşı verilen direniş mücadelesini durduramayacağını söyledi.

Hamas: İşgalcilerin tehditleri direnişi durduramayacak!

Siyonist işgal rejimi tarafından yapılan tehdit açıklamalarının, Filistin halkının devrimcilerini korkutamayacağını ve onların işgale karşı verdikleri mücadeleyi durduramayacağını dile getiren Kasım, Filistin direnişinin tüm alanlarda temellerini sağlamlaştırmasının ve güçlendirmesinin önüne geçilemeyeceğini vurgulayarak, Filistin halkının bağımsızlık ve yurda dönüş gibi büyük gayeleri gerçekleşene kadar direniş sürecek” ifadelerini kullandı.

İslami Direniş Hareketi (HAMAS)'ın Kudüs temsilcisi Muhammed Hamade'de yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Filistin halkını ve özellikle de Cenin ahalisini abluka altına almakla ve aç bırakmakla tehdit etmesinin Filistinlileri onun önünde eğilmeye zorlayamayacağını ve direnişin gücünü kıramayacağını ifade etmişti.

İşgal rejiminin bütün bu tehditlerinin aslında Filistin halkının iradesini kırmak için başvurduğu tüm yöntemlerin iflas ettiğinin, başarısız kaldığının bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Hamade; "Filistin'deki her şehir yıkıma isyan eden bir kaledir. İşgal rejiminin halkı aç bırakma gibi aptalca çabaları ise ona bir yarar sağlamayacaktır" açıklamasında bulunmuştu. 

Filistin direnişinin eylemleri karşısında sarsılan ve sıkışan işgalci siyonistler Batı Şeria bölgesindeki işgalci sözde asker, polis ve istihbarat elemanı sayısını ve başta Cenin olmak üzere Filistin'in değişik bölgelerine yönelik saldırılarını ve baskınlarını artırdı. Bu saldırılar ve baskınlar yüzünden son günlerde Batı Şeria'nın farklı noktalarında çatışmalarda artış oldu.

İşgalcilerin vahşi saldırılarında geçtiğimiz Pazar günü ikisi kadın, üç Filistinli şehid edilmişti. Pazar günü işgalcilerin kurşunlarıyla yaralanan bir genç de Pazartesi sabahı kaldırıldığı hastanede şehid olmuştu.

Öte yandan işgal rejimi Batı Şeria bölgesinde gerçekleştirdiği baskın, alıkoyma ve şiddet olaylarının yanı sıra, Salem bölgesinden Batı Şeria'daki Tulkarem yakınlarındaki Bat Hefer bölgesine kadar 40 Km. uzunluğunda sözde güvenlik duvarının yeniden inşa edileceğini açıkladı.

Pazar günü, işgal rejimi sözde güvenlik kabinesi duvar inşa etme planını oybirliğiyle onayladı.