Hamas heyeti Kuala Lumpur ziyaretini tamamladı

Hamas heyeti, Kuala Lumpur’da zirveye katılan devlet başkanlarından ve yetkililerden birçoğuyla görüşmelerde bulunarak ziyaretini tamamldı.

Hamas heyeti Kuala Lumpur ziyaretini tamamladı

Kuala Lumpur Zirvesi’ne katılmak üzere Malezya’ya giden Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki İslami Direniş Hareketi (Hamas) heyeti, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a gerçekleştirdiği ziyareti tamamladı.

Hamas heyeti, Kuala Lumpur’da zirveye katılan devlet başkanlarından ve yetkililerden birçoğuyla görüşmelerde bulundu.

Heyet ayrıca Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile yaptığı özel görüşmenin yanında Malezyalı bazı bakanlarla da bir araya geldi.

Hamas heyetinin Kuala Lumpur’da zirve sırasında görüştüğü Arap ve İslam ülkeleri devlet başkanları ve yetkilileriyle ümmetin sorunlarını ele aldığı, kardeşlik bağlarının ve ümmetin Filistin davasına destekteki rolünün güçlendirilmesini konuştuğu belirtildi.

Kuala Lumpur Zirvesi’ne katılmak üzere Malezya’ya giden Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki Hamas heyetinde Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, İzzet Er-Reşak ve Hüsam Bedran ile hareketin liderlerinden Sami Ebu Zuhri, Üsame Hamdan ve Cemal İsa’nın yer aldığı kaydedildi.

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’in çağrısıyla Kuala Lumpur’da düzenlenen zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Âl Sani ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani katıldı.

İslam ümmetinin içinde bulunduğu durumun ele alındığı Kuala Lumpur Zirvesi’ne birçok İslam ülkesi de heyet gönderdi.

Palinfo