HAMAS: Filistin halkının direnişe olan desteği zafere giden yolu açıyor

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Filistin halkı tarafından direnişe verilen desteğin, siyonist terörün işgaline karşı zafere giden yolu açtığını duyurdu.

HAMAS: Filistin halkının direnişe olan desteği zafere giden yolu açıyor

HAMAS Basın Bürosu tarfından yapılan açıklamada, işgalci israil rejiminin Gazze'ye yönelik 2014 saldırısının, Filistin halkının siyonist işgaline karşı verdiği özgürlük mücadelesinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

HAMAS, 2014 saldırganlığının Cenin'e yönelik saldırganlıkla tüm saldırılar gibi Filistin halkına siyonist işgalci vahşetini hatırlattığını ve Filistin direnişinin Filistin ve Filistin haklarını savunmak için yapılan fedakarlıkları hatırlattığını söyledi.

Siyonist terör rejiminin Gazze'ye yönelik 2014 saldırısının 9. yıldönümünde HAMAS, "israil işgalinin tekrarlanan saldırıları, Filistinlileri işgale direnmekten caydırmayacak" dedi.

Açıklamada, "Saldırılar, siyonist çetenin işgaline karşı direnme direncini pekiştirecektir. Filistinli direnişçilerin kayda değer bir zafer kazandığı Cenin'e yapılan saldırıda Filistin halkı ulusal birlik örneği sergilemiştir."

HAMAS, işgal güçlerinin harekatında hayatını kaybeden Filistinli şehidleri de selamladı, yaralılara acil şifalar diledi.

Bu ay, işgalci çetenin, Filistin halkı üzerinde kalıcı bir etki bırakan yıkıcı bir olay olan kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik geniş çaplı saldırısının 9. yıldönümü.

HAMAS yaptığı açıklamada, işgal altındaki topraklarda, tarihi Filistin'de, mülteci kamplarında ve diasporadaki tüm Filistinlileri birliklerini güçlendirmeye çağırarak, siyonist israil işgalinin ancak bu şekilde mağlup edilebileceğini vurguladı.