Hamas, esir değişimi ve ateşkes teklifine "olumlu" yanıt verdiğini duyurdu

Hamas, esir değişimi ve ateşkes teklifinin "çerçeve anlaşmasına" dair cevabını Mısır ve Katar'a ilettiğini ve "olumlu" yanıt verdiğini duyurdu.

Hamas, esir değişimi ve ateşkes teklifine "olumlu" yanıt verdiğini duyurdu

Hamas hareketi yaptığı açıklamada, direniş gruplarıyla yaptıkları istişareleri tamamladıklarını çerçeve anlaşmasına yanıtlarını Katar ve Mısır'daki kardeşlere ilettiklerini duyurdu.

Hareketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Kapsamlı ve eksiksiz bir ateşkes sağlanması, halkımıza yönelik saldırganlığın sona erdirilmesi, yardım, barınma ve yeniden yapılanmanın sağlanması, Gazze Şeridi'ndeki ablukanın kaldırılması ve esir değişiminin tamamlanması için öneriyi olumlu bir ruhla ele aldık.

Hareket, halkımıza yönelik acımasız saldırganlığı durdurmaya çalışan tüm ülkelerdeki kardeşlerimizin rolüne övgüde bulundu.

Açıklamanın şu sözleri yer aldı: Halkımızı ve onların özellikle Gazze Şeridi'ndeki efsanevi kararlılığını ve cesur direnişini selamlıyoruz, Hamas'ta ve tüm ulusal güçler ve hiziplerle birlikte, işgali sona erdirme yolunda halkımızı savunmaya devam ettiğimizi ve topraklarımızda ve kutsal mekanlarımızda meşru ulusal haklarını elde edeceğimizi teyit ediyoruz.

Bu kapsamda Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Sani, İslami Direniş Hareketi'nden (Hamas) çerçeve anlaşmaya ilişkin bir yanıt aldıklarını ve bu yanıtın tamamının olumlu olduğunu söyledi.

Bakan, Hamas'ın yanıtının cesaret verici olduğunu ve sahnenin hassasiyeti nedeniyle şimdi ayrıntılara girmeyeceğini belirtti.