Hamas: Arap rejimleri halklarının sesine kulak versin

Hamas, Arap hükümetlerine "İşgalci İsrail'le ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda kendi halklarının sesini dinlemeleri" çağrısında bulundu.

Hamas: Arap rejimleri halklarının sesine kulak versin

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım yaptığı açıklamada, Arap ülkelerinde yapılan gösterilerin, halkların İşgalci İsrail'le her türlü normalleşmeye karşı olduğunu gösterdiğini belirtti.

Arap hükümetlerine, Siyonist İsrail'le normalleşmeye karşı olan halkının sesini dinleme çağrısında bulunan Kasım, halkların İşgalci İsrail'le normalleşme anlaşmaları imzalamanın tehlikelerini idrak ettiğini söyledi.

Kasım, "Bu halklar, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Filistin'i Arapların öncelikli davası, Siyonistleri de baş düşman olarak görmeye devam edecek." dedi.

Hamas Sözcüsü ayrıca tüm Arap ülkelerindeki sivil toplum kuruluşlarına ve partilere İşgalci İsrail'le normalleşme karşıtı seslerini yükseltmeleri çağrısı yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'in İsrail'le normalleşme anlaşmaları yapması Bahreyn ve Fas'ta, ile Yemen'de düzenlenen gösterilerle protesto edilmişti.

AA