Hamaney: Hac ibadetleri düşmanları korkutuyor

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney'in, Hac merasiminin başlaması münasebetiyle yayınladığı mesajda ''Bu büyük toplanma ve Hac ibadetleri, Müslümanlara güven ve huzur sunarken düşmanlara korku veriyor." ifadesini kullandı.

Hamaney: Hac ibadetleri düşmanları korkutuyor

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney'in, Hac merasiminin başlaması ve hacıların Mekke'de bir araya gelmesiyle birlikte dünya Müslümanlarına hitaben bir mesaj yayınlandı.

Mesajda, ''Bu büyük toplanma ve Hac ibadetleri düşünüldüğünde, Müslümanlara güven ve huzur sunarken düşmanlara korku veriyor." ifadesine yer verildi.

"Müşriklerden Beraat" merasimine işaret edildiği mesajda, ''Bu yılki beraat merasimi, Hac sezonunun ötesinde, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların yaşadağı ülke ve şehirlerde devam etmeli.” denildi

Ayetullah Hamaney'in 2024 yılı Hac mesajında, “Kardeşlerim, düşüncelerinizi ve eylemlerinizi Hac'ın hakikatlerine ve parlak öğretilerine yaklaştırın ve yüce kavramlarla özdeşleşen yeni bir kimliği evlerinize geri getirin. Bu, Hac yolculuğunuzun değerli, gerçek anısı olacaktır.” ifadesine yer verildi.