Hafızların Seçkinleri.. Gazze'de tek oturumda Kur'an hatmi için büyük bir etkinlik

Gazze'de Hafızların Seçkinleri isimli programla yaşları 9 ile 60 arasında olan 581 bay bayan hafız Kur'an-ı Kerimi bir oturumda hatmederek katılanlara dinletiyorlar.

Gazze'de bugün (23 Ağustos Salı) sabah namazından itibaren, Daru'l-Kur'ani'l-Kerim tarafından "Safvetu'l-Hifaz (Hafızların Seçkinleri)" isimli bir programla yetiştirilen hafızların dilinden tek oturumda Kur'an hatmi etkinliği başlatıldı. Akşam namazına kadar düzenlenecek etkinlikte 581 hafızdan Kur'an-ı Kerim, bir oturumda hatmedilerek katılanlara dinletilecek. 

Etkinliğe katılanlardan biri de 60 yaşın üstündeki Ummu Cihad'dı. Rahatsızlığına ve yürümekte zorluk çekmesine rağmen yine de etkinliğe katılmak için Zeytun Mahallesi'nden kalkarak sabah namazında İmam Şafii Camisi'ne geldi. 

Ummu Cihad, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine kendisinin böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Ummu Cihad, kendisinin hafız yetiştirme programına katılarak bir yıllık süre içinde Kur'an'ın tamamını hıfz ettiğini dile getirdi. Komşularından ve akrabalarından birçok kişiyi de Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberlemeye teşvik ettiğini ifade etti. 

Etkinliğe katılarak hafızların dilinden bir oturumda Kur'an hatmini dinlemek için çok sayıda Gazzeli kadın çocuklarını kucaklarına alarak İmam Şafii Camisi'ne toplandı. Hayatlarında ilk kez böyle bir programa katıldıklarını dile getirdiler. 

Safvetu'l-Hifaz programına katılan bay ve bayan hafızların yaşları 9 ile 60 yaşları arasında değişiyor. Bu programın Gazze'de Kur'an hafızı yetiştirme amacıyla gerçekleştirilen en kapsamlı ve seçkin bir program olduğu dile getirildi. Gazze ahalisi Kur'an hafızlığına ilgisiyle tanınıyor.