Avrupa Yetim Eli'nden Gazze'de iftar

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, kuşatma ve ambargo altındaki Gazze'de iftar sofrası kurdu.

Kısa bir süre önce kuruluşunu ilan eden uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, işgal altındaki Filistin'in Gazze şehrinde ramazan ayı dolayısıyla iftar sofrası kurdu.

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Abacılar (Nirib Çolağo) köyü sakinlerinin, kuşatma ve ambargo altındaki Gazze için toplandığı yardımlar sayesinde verilen iftarda Gazzeliler, birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşadılar.

Konu hakkında açıklama yapan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, "Ramazan ayında hayır ve hasenatların çok olduğu bir ayda hayırseverlerin bağışlamış oldukları yardımları dünyanın her tarafına ulaştırmamın gayretini sarf ediyoruz. Ramazanın başlangıcından bu yana her gün iftar vermeye devam ediyoruz.  Bu çalışmamız ramazan bitinceye kadar da devam edecek." dedi.

Abacılar köyü sakinlerinin kendi aralarında toplamış oldukları yardımla Gazze'de iftar vermelerinin kendilerini duygulandırdığını belirten Ateş, kuşatma ve ambargo altındaki Gazze'nin içerisindeki duruma dikkat çekti.

Gazze'nin yanı sıra kendilerine ulaştırılan yardımlarla Afrika’nın Benin ülkesi, Kamboçya, Nijerya, Somali ve Yemen'de iftar sofraları kurduklarını anlatan Ateş, farklı coğrafyalardaki Müslümanların unutulmaması gerektiğini vurguladı.

İLKHA