Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi

​Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin'e desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin'in ülkemizin ve halkımızın gönlünde daima müstesna yeri vardır. Filistin davasına desteğimizi en güçlü şekilde sürdürüyoruz. Türkiye iki devletli çözüm vizyonunu her platformda savunmaktadır. Gazze'de yaşanan sivil can kayıplarına ilişkin tepkilerimizi açık ve net şekilde ortaya koyduk. Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın statüsüne değiştirilmesine matuf eylemleri hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bu hususta hassasiyet ve beklentilerimizi israilli muhataplarımıza en açık şekilde doğrudan aktardık, aktarıyoruz. israil ile ilişkilerimizde atılan adımlar Filistin davasına desteğimizi hiçbir şekilde azaltmayacaktır. Aksine Filistin meselesinin çözülmesine katkı sağlayacağını Filistinli kardeşlerimiz de ifade ediyorlar." dedi.

Abbas'tan "iki kardeş ülke" vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından konuşan Filistin Devlet Başkanı Abbas,  "Kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Allah sizleri korusun. Sizlerle tekrardan bir araya gelmiş olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. İş birliği ve kardeşlik ilişkilerimizi ele alma fırsatını buldum.

Türkiye'nin de dünya gıda güvenliği bağlamındaki rolünü görüşme fırsatı bulmakta, dünyanın zor şartlardan geçtiği dönemde Türkiye'nin istikrar sağlama çabalarını müşahede etme fırsatı bulmaktayız. İki kardeş ülke arasında ilişkilerimizin geleceğini konuşma fırsatını bulduk. Burada sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Filistin halkının yanında durması ve değişmez tutumundan dolayı en içten teşekkürlerimi ifade etmek isterim."