Gazze'nin kurtuluş yolu

Daru'l-Kur'an ve Sünnet Vakfı düzenlediği kamplarda Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen 1000 erkek ve kız öğrenciyi mezun etmek için Gazze'de tören düzenledi . Vakıf kuruluduğu 1992 yılında günümüze kadar yaklaşık 30 bin hafız yetiştirmiş bulunuyor.

1992 yılında kurulan 'Daru'l Kur'an ve Sunnah Vakfı', bu sezon yetiştirdiği bin hafızla birlikte şu ana kadar yaklaşık 30 bin hafız yeştirdiğini açıklayan Vakıf Başkanı Dr. Abdul Rahman el-Cemal, kurslarında  Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek, kıraat, tonlama ve hadis hükümlerini öğrettiklerini söyledi.

Gazze'de yer alan İslam Üniversitesi'nde gerçekleştirilen tören, hafızların üniversite binasına yürümesiyle başlarken, törende öğrenciler tarafından ilahiler ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Kur'an-ı Kerim hafızlarından Abdul Rahman Murtaja tören sırasında  hafızlar adına yaptğı konuşmada, 'Kursta Kur'an-ı Kerim'in huzurunda en güzel zamanları yaşadık, ayetleri ezberleyip anlamlarını inceledik. Bize bu hafızlık şerefini nasip eden Allah'a şükrediyor ve bize bu imkanı sunan Daru'l Kur'an ve Sunnah Vakfı'na teşekkür ediyoruz' dedi

Yüzlerce hafız ve birçok kişinin katıldığı törende, Daru’l Kur’an ve Sunnah Vakfı Başkanı Dr. Abdul Rahman el-Cemal yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim yürüyüşüne katılanlara teşekkür ederek, bu öğrencilerin Mescid-i Aksa'yı özgürleştirecek kurtuluş kuşağı olacağını vurguladı

Gazze Şeridi'ndeki binlerce çocuğun, Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek için ellerinden geleni yaptığını belirten Cemal, velilere çocuklarını Kur'an-ı Kerim'i ezberleten merkezlere göndermeleri çağrısında bulundu.

Konuşmasına, bu onurlu sonuç için büyük çaba sarf eden öğretmenlere de teşekkürlerini ileterek son veren el-Cemal, törenin sonunda Yasama Meclisi eski Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr ile Kur'an-ı Kerim hafızlarını tebrik etti.

Albosala.com-Dogruhaber