Her kesimden 'Kudüs Bizimdir' mitingine katılım çağrısı

İşgalci ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" adı altında Filistin'i imha, Kudüs'ü siyonist çeteye peşkeş çekme girişimine tepkiler devam ediyor.

İstanbul'un, Ankara'nın, Diyarbakır'ın, Bağdat'ın, Şam'ın, Tahran'ın güvenliğinin Kudüs'ün güvenliğinden geçtiğini, bunun için Müslümanların güçlerini birleştirip Kudüs'e sahip çıkması gerektiğini belirten siyasiler, STK temsilcileri, âlimler, yazarlar ve gazeteciler; tüm İslami kesimleri ve halkı Peygamber Sevdalıları Vakfı ile Mustazaflar Cemiyeti'nin bu pazar Diyarbakır İstasyon Meydanında ortaklaşa düzenleyeceği "Kudüs Bizimdir" mitingine katılmaya çağırdı.

"Tüm tabanımızı ve halkı mitinge destek vermeye çağırıyoruz"

İşgalci ABD'nin siyonist çeteyle yaptığı anlaşmayı tanımadıklarını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, "Bir hafta kadar önce emperyalist ve haydut ABD siyonistlerle birlikte bir anlaşma yaptılar. Bunun adına da 'yüzyılın anlaşması' dediler. Bize göre bu yüzyılın ihanetidir. 'Ben Müslümanım' diyen hiç kimsenin bu anlaşmayı kabul etmesi mümkün değildir. Zira bu anlaşma aslında Filistinlileri kimliksizleştirmek ve sonrasında bütün Filistin topraklarını işgal etme zeminini oluşturmaktır. Dolayısıyla bu anlaşmayı kabul etmek mümkün değildir. Kudüs Müslümanlarındır, bizimdir. Bu anlaşmaya karşı duruş sergilemek ve bu anlaşmayı telin etmek üzere önümüzdeki pazar günü Diyarbakır'da bir miting düzenlenecektir. Duyarlı STK'ların düzenleyeceği bu mitingi HÜDA PAR olarak destekliyoruz. Başta tabanımız olmak üzere bütün halkımızı bu mitinge destek vermeye çağırıyoruz. Zira Kudüs bizimdir." dedi.

"Müslümanlar güçlerini birleştirmeli, Kudüs'e sahip çıkmalıdır"

Kudüs'e sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Abdurrahman İçlek, "İşgalci ABD'nin 'Yüzyılın Anlaşması' adı altında Kudüs'ü siyonistlerin başkenti yapma kararını kabul etmiyoruz. Müslümanlar bunu kabul etmemelidirler. Siyonistlerin planı sadece Kudüs'ü ele geçirmek değil Hayber'i, Medine'yi, Kâbe'yi dahi almak istiyorlar. Bundan dolayı Müslümanlar güçlerini birleştirmeli, Selahaddin Eyyubi gibi Kudüs'ü sahiplenmelidir. Müslümanlar Amerika ve israile karşı ayaklanmalıdır. Allah, kâfirlere karşı Müslümanların güçlerini oluşturmalarını istiyor. Çünkü kuvvet vahdetten oluşmaktadır. Allah Müslümanlara aralarında tartışmamalarını, kavga etmemelerini, aksi takdirde kuvvetlerinin düşeceğini söylüyor. Bundan dolayı tüm Müslümanlar kuvvetlerini birleştirmeli, Amerika ve israile karşı ayaklanmalıdır. Onların anlaşmasını kabul etmemelidirler. Bu minvalde Diyarbakır'da büyük bir miting düzenlenecek. Tüm Müslümanları mitinge davet ediyoruz. Kudüs'e sahip çıkmalıyız. Kudüs biz Müslümanlarındır." diye konuştu.

"Kudüs Bizimdir mitingine tüm bölge halkı iştirak etmeli"

Kudüs'e sahip çıkmanın imani bir vazife olduğuna işaret eden Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Feyzi Aydın ise şunları söyledi:

Siyonist çete ve işgalci ABD geçtiğimiz hafta yüzyılın ihanet planını açıkladı. Biz Müslümanlar olarak kesinlikle bu planı kabul etmiyoruz ve karşı çıkıyoruz. Kudüs ve Mescid-i Aksa biz Müslümanların kutsalıdır. Biz Müslümanlar olarak bu kutsallarımıza sahip çıkmamız gerekir. Bu bizim imanî bir vazifemizdir. Özellikle tüm Müslümanların bu minvalde yapılacak olan basın açıklamalarına, mitinglere katılmalarını istirham ediyoruz. Bu pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanında gerçekleşecek olan 'Kudüs Bizimdir' mitingine tüm bölge halkı iştirak etmelidir. Kudüs ve Mescidi Aksa'ya sahip çıkarak sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Aksi halde bu çeteler yarın bütün mescitlerimize, kutsallarımıza saldırabilirler. Kudüs bizimdir.

"İstanbul'un, Ankara'nın, Diyarbakır'ın, Bağdat'ın, Şam'ın, Tahran'ın güvenliği Kudüs'ün güvenliğinden geçer"

Tüm halkın yüzyılın ihanet girişimine karşı bir olması ve seslerini yükseltmesi gerektiğini söyleyen Yazar Sadullah Aydın, "Filistin'i, Kudüs'ü, Mescidi Aksa'yı satma, işgal etme, imha etme girişimi olan 'yüzyılın anlaşması' adı altındaki ihanet anlaşması açıklandı. Kesinlikle bütün Müslümanlar şunu bilmeli ki; İstanbul'un, Ankara'nın, Diyarbakır'ın, Bağdat'ın, Şam'ın, Tahran'ın güvenliği Kudüs'ün güvenliğinden geçer. Kudüs düştüğü zaman sıra İslam ülkelerinin başkentine gelir. Onun için bütün halk bu yüzyılın ihanetine karşı bir olmalı ve yapılan her tür mitinge, faaliyete katkı sunmalıdır. Peygamber Sevdalıları Vakfı ile Mustazaflar Cemiyeti'nin bu pazar Diyarbakır'da Kudüs için bir miting yapacak. Kudüs'ün İslam'ın olduğunu bütün dünyaya ilan etme mitingine Kudüs'ü seven, onun için endişe duyan bütün İslami kesimlerin, halkın katılım sağlaması gerekir. Herkesi 'Kudüs Bizimdir' mitingine davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

"israilin başkenti cehennemin dibidir"

Kudüs'ün kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Doğru Haber Gazetesi Bölge Temsilcisi Ahmet Zariç de şu ifadelere yer verdi:

"Geçenlerde katil ABD ve işgalci israil tarafından 'yüzyılın anlaşması' diye bin anlaşma gerçekleşti. Ümmet ve halk olarak biliyoruz ki; bu anlaşma doğru ve dürüst bir anlaşma değildir. Bu anlaşmanın amacını biliyoruz ki Filistin'i Müslümanların elinden çıkarmaktır ve israil için bir ülke meydana getirmektir. Bunun için biz de Müslümanlar ve ümmet olarak bu anlaşmayı kabul etmiyoruz. Müslümanların ve ümmetin gözünde israil bir ülke değil ki kendisinin bir başkenti olsun. İlle de israil için bir başkent arıyorsanız bilin ki israilin başkenti cehennemin dibidir. Bu münasebetle önümüzdeki pazar Diyarbakır'da büyük bir etkinlik olacaktır. Biz de milletimizin ve halkımızın bu etkinliğe katılım göstermesini istiyoruz. Biz yine biliyoruz ki; katil ABD asla israili sevmez. Peki, neden israilin buralara yerleşmesini istiyor? ABD'nin amacı israili boynundan çıkartıp bir ur gibi ümmetin arasına koymak istiyor. Bir hançer olarak ümmete yollamak istiyor. Kudüs bizimdir. Kudüs bizim için kırmızıçizgidir."

İLKHA