Gazze'deki Han Yunus Belediyesi, imkansızlıklara rağmen işgalin bıraktığı enkazı temizliyor

Siyonist terör ordusunun arkasında büyük bir yıkım bırakarak çekildiği Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kenti belediyesi, ambulans ve vatandaşların geçişini kolaylaştırmak için yollardaki moloz yığınlarını temizlemeye başladı.

Gazze'deki Han Yunus Belediyesi, imkansızlıklara rağmen işgalin bıraktığı enkazı temizliyor

Han Yunus Belediyesi çalışanları, Siyonist terör ordusunun 4 ay süren kara saldırısı sırasında ev ve iş yerlerinin yıkılması sonucu biriken molozları kaldırmak için yakıt ve araç yetersizliği nedeniyle kısıtlı imkanlarla çalışmalarını sürdürüyor.

Han Yunus Belediyesi yetkililerinden İyad Ebu Halil, Siyonist terör ordusunun kentten çekilmesinin ardından vatandaşlardan yolların açılması ve molozların kaldırılması yönünde aldıkları talepler üzerine, akaryakıt yokluğu ve ağır iş makinalarının işgal ordusu tarafından tahrip edilmesine rağmen basit araç gereçlerle birçok yolu açmayı başardıklarını söyledi.

Siyonist terör ordusu, HAMAS'ın elinde tuttuğu işgayci esirleri kurtarma bahanesiyle kara saldırısı başlattıktan 4 ay sonra, 7 Nisan'da Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'tan çekildiğini duyurmuştu.

İşgalcil saldırıları, şehri büyük ölçüde etkileyerek yollara, evlere ve altyapıya büyük zarar verdi.